ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..
Ramadhan berlalu dengan beribu makna.. Kini Syawal pula datang menjelma..
Moga kita semua sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati NYA..
Kami beraya di Selama, Perak dulu.. Dah hampir sama tinggi.
We had Ketupat Palas, Rendang KIJANG & Meehoon Sup AYAM HITAM/SELASIH... Sebahagian tulang & isi nya memang HITAM... Rasa macam ayam kampung.
Kek-kek yang dibuat awal untuk mertua & mak.
BAVARIAN CAKE, MARBLE CHEESE BROWNIES, CARROT CAKE,
RED VELVET CAKE & 2 KEK KURMA...
RED DEVIL yang my sister request
KEK KURMA + CARAMEL TOPPING.. Resipi ni dari allrecipes.com...
BAVARIAN CAKE permintaan hubby.
RED VELVET tapi kurang merahnya.
Tiba-tiba rajin nak buat JAPANESE COTTON CHEESECAKE
Merekah pun tak apa lah.
Ini lah hasilnya.. Alhamdulillah..
Lembutnya tak terkata.... Sedap & lembut walaupun macam hangus atas nya.
Another BAVARIAN CAKE.. Permintaan anak soleh untuk Majlis Raya di sekolah nya...
Menu yang paling mantap sepanjang zaman.
PATIN TEMPOYAK PETAI, BUDU & TEMPOYAK...
STEAMBOAT.. Lama betul tak masak. Alhamdulilah steamboat pot yang dibeli dari Vietnam dulu tu masih berfungi sebab lama tak guna.
Salam Aidilfitri dear!
ReplyDeleteSesekali ada peluang menjengah blog sarat dgn makanan menggoda
Membaking sampai 6 pcs tu betul-betullah kakak salute:)
cotton cheesecake tuu nampak sgtttt gebu! :D
ReplyDeleteSalam Aidilfitri..
ReplyDeletebelum pernah makan daging kijang, apatah lg dibuat rendang, mesti sedap..pelbagai jenis kek..yummy, yummy..
wauu makannan nampak sedap sangat , anyway selamat hari raya!
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteWuiii tabek pring kat mulan..membaking sampai 6 keping tu..takde delivery ke setapak ke ni..dekat jer...se jer
ReplyDeletesalam aidilfitri kak...
ReplyDeletewaaaa..semua sedap2 tu....
rendang kijang...msti sedap ni..
Salam syawal... Masa kek tu bogel dpt cam red velvet je.... Xprnh mkn patin msk tempoyak tp klu sambal tempoyak daun kayu mng febret,huhuu.....;-)
ReplyDelete