Monday, May 04, 2015

A PARK (YANG SUPER AWESOME), PULAU MERANTI, PUCHONG..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

Lama betul tak update..



Areived safely 8pm in KL from Kerteh.. Terus ke A PARK.. Memang tak pernah dengar tempat ni.. Penat tapi excited to meet anak cucu Tokki Salleh.. Malam buta semua tetap bekerja.. Awesome cousins..!! I am the eldest cucu Tokki Salleh..


Briefing lah kekdahnya before the big day esoknya.. Outdoor punya team ni.. 


Ni pulak team Indoor..  Cucuk sana sini..


Almost done.. Waiting for konvoi balik Putrajaya.. But later I was asked to stay.. 


None of these dapat ditolong sbb kita jauh lah..


Sementelaah tu, ronda2 banglo awesome ni.. Serious cantik.. Google je cari A Park Puchong..


Owwhhh supposedly ini bilik pengantin tapi parents pengantin yg tidur sini.. The pengantin tidur kat sofa at living area dgn my girl, tak mau duduk bilik atas yg cute & sweet itu sebab hhmmm macam menakutkan sikit.. Its a loft room with so banyak nau section2 nya... In the end me, hubby & my boy slept there..  


Was about to sleep but my dear aunty ajak round tengok the gazebo etc if they're properly decorated etc.. Risau lah dia.. Its 2am you but mata ni pun belum mengantuk sbb tengah excited dgn tempat awesome ni.. 


Tempat Akad Nikah..


Final touch dari seorang ibu.. Last dah tu.. Patutnya kami tidur di Putrajaya but my dear cousin wanted me to stay & tidur di situ..!! Merasa lah tidur banglo awesome, macam di Holland je.. Alhamdulillah..


1.5.15.. Woke up for Subuh & lari keluar rumah to enjoy the beautiful scenery..  


Subhanallah..


Memang macam kat Amsterdam or Edam or... Holland lah..


Its a huge area.. Ada banglo, gazebo, tempat jamuan, jambatan kecik, tasik kecik, terusan, hutan kecil with pokok2 yg rimbun.. Alhamdulillah the owner ni diberi idea oleh Yang Maha Esa untuk construct this park..


Angle mana pun semua cantik..



Alhamdulillah beautiful weather.. THE BANGLO yang awesome..


Rest area cum meeting etc.. Huge park.. Yes its huge..



PATIO.. 



Siap sedia semua.. Mencari lah samping, songkok dll.. Riuh rendah nak bersiap.. Memang macam Raya..


 Dengan hantarannya..


Majlis AKAD NIKAH @ The Gazebo.. Alhamdulillah smooth one.. Panjang sikit ceramah before akad.. Tok Kadi pon suka tempat ni..


Bertukar hantaran..


My 2 heroes on duty @ GATE 1..


With SIL, one & only bro + my hero yg junior.. We're Penyambut Tetamu @ GATE 1.. Seronok ehh lama tak jadi penyambut tetamu.. Paling best bila jumpa kawan2 lama aunty.. "Ehh you anak sedara Naimah ya.. Dah besar".. Ya saya dah besar, dah ada anak pun.. Hehe..


Its a must kan.. Walaupon tak cukup korum.. Some had to leave early.. All had fun.. Lama tak jumpa cousins yg jauh2.. Segala kekurangan semuanya dari kita hamba yg marhaein & telah ditakdirkan.. Alhamdulillah smooth semuanya... 

14 comments:

nohas said...

cantiknya banglo ni..sesuai dgn tema wedding ni..garden wedding..suka konsep hantaran..very sweet..

mrs said...

memang cantik sangat banglo ni kak mulan..bekenan sungguh

Hanis Amanina said...

i love that kind of rooftop! :D skrg ni suka jalan2 taman perumahan kat sini, bagi ada idea utk future rumah sendiri, kalau ada rezeki :D

Unknown said...

eh i dok puchong pun taktau tempat ni huhu (cover muka)... nice sangat tempatnyer.. bleh ke kalau kita nak masuk2 suka2 or mmg kene reservation bagai dulu?

pB said...

kat mana nie??

Sewa ker ??

Azian Elias said...

bestnya mulan..

berapa sewa nya tu?

maklang said...

Salam.. Bestnya rumah tu.. Sukaaa

m.u.l.a.n said...

Nohas: Mmg cantik sgt..

Mrs Smile: Semua pon berkenan kan.. Mmg cantik..

Hanis: Haaa nanti jemout I ya pi rumah baru..

Dzulhata: Haaaa awat orang Puchong x tau ni..

Pb: Ha ahh sewa utk wedding plus homestay kt banglo tu satu malam..

Kak Yan: Tak tau brp.. Lupa angkat satu brochure..

Maklang: Mmg best rumah ni..

NURAZZAH8 said...

cantiks cantiks cantiks!

suka nya ..teringin juga nak tahu berapa sewanya ..

Apa khabar mulan?

IBU RISKA said...
This comment has been removed by a blog administrator.
m.u.l.a.n said...

Kak Azzah : Alhamdulillah sihat sentiasa.. Cantik kan tempat ni.. Lupa amik brochure hari tu tapi boleh google..

temporaldust said...
This comment has been removed by the author.
Cik Deby said...

Memang tempat ni cantik sgt.

InsyaAllah sy pn kawin sini. harapnye semua will go smoothly. :)

GREENJADE said...

such an awesome place. tergoda tgk surrounding view dia.