Thursday, October 08, 2009

AIDILFITRI 2009 OPEN HOUSE..

Salam semua..

Semalam 7 Okt 2009, selesai lah sudah Open House dengan kawan2 di rumah..

Mi Kari, Kuzi Kelantan cicah Roti, Lontong, Rendang..

Lemang import dari Kijal

Rendang... Alhamdulillah jadi walaupun guna daging frozen

Carrot Cake, Choc Cake, Choc Cheese Cake, Steamed Fruit Cake & Puding Cocktail buat sendiri, yang lain kawan2 bawak..

Malam tadi rasa stiff badan settle semua ni tapi seronok..

15 comments:

  1. Dear Mulan,

    Kesemua makanan itewwwww tersangat2lah sedap! Balik rumah kannn....teringat2 kat makanan Vietnam tu ngan rendang daging tu ! huhuhu....

    ReplyDelete
  2. Awat hang tak jemput cek sekali ... Taiping kat mana ?

    ReplyDelete
  3. terlepas nak jumpa superwoman tau...

    sedap2 makanan chef dari Vietnam...tak lama lagi boleh ikut jejak langkah Chef Hanieliza

    Thanks for having us there..

    ReplyDelete
  4. Salam...

    sedap makanan semalam..
    lenkali kalau buat..jgn lupa panggil akak test...

    ReplyDelete
  5. wah... mulan masak SEMUA??? *clap*clap*clap* Mana tak terpele'ot!

    alamak...bila la dapat rasa airtangan mulan ni yea..?! ;)

    ReplyDelete
  6. asw : aiyaaa, itu masak kampung la... so happy u came..
    ***
    ab long : kt kg paduka setia @ kg boyan.. but ramai sedara hubby kt sg bayor, selama..
    ***
    maklang : ketar kaki lutut pagi tu.. siap panggil kawan mai rasa semua yg dimasak tu.. ini la keje org yg tak pandai.. thanx datang maklang..!!
    ***
    enme : sakan jugak rasanya sbb makin ramai kawan.. meriah jadinya..
    ***
    kak liza : kesian kak liza datang lambat.. takleh duduk lama.. malu eh chef makan makanan kita.. kita punya sempoi je..
    ***
    D : u dtg kerteh la.. i masak nnti, cewaahh macam pandai sgt.. ketar lutut pagi tu, nak masak sorang2.. last2 kena panggil kawan temankan.. masak sikit2 ala kadar boleh la.. bila kuantiti sudah banyak, seriau jgk darah ni.. ubat senang je, garam & gula... tamabh je kalau tak cukup.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. lemang kijal memang best, dan harga nya pulak murah

    ReplyDelete
  8. salam eid kak..tak jemput pun :p..ehehe..sedapppp sey lauk pauk nya

    ReplyDelete
  9. kamato : ya betol..
    ***
    arsaili : arsaili punya hal, open house sepanjang masa.. sebab jauh nun di seberang laut..

    ReplyDelete
  10. Uih..hebatnya Mulan! Masak lauk pauk lagi, kek2 lagi..hee kita sker! kita sker pompuan rajin2 nih!

    Untungnya sebab tukang try test makanan tu org2 yg hebat2 belaka, bila gaknya nak bg org tak hebat kat sini merasa plak? Apa beza lemang kijal tu ya? tingin plak nak rasa...

    ReplyDelete
  11. Kalau buat open house...orang ramai datang...makanan sedap dan habis...memang puas hati...penat pun tak terasa....

    ReplyDelete
  12. teringat set melamin kuning yg tersusun indah selepas dicuci dulu...hehe,tabik springlah kat sis..gagah lg perkasa,bestnye kalu jadi jiran dia..hehe.

    ReplyDelete
  13. Akak makan 2 round hari tu... sedap betul :P

    ReplyDelete
  14. queenjah: ni style main2 masak2 je.. masak apa yg saya tau je.. nak jugak try nasi beriani @ minyak, tapi tak reti langsung bab2 nasi bertumis tu..
    ***
    kak anie : betol tu, bior pun tak sedap kan, bila tetamu makan, mesti puas hati.. lontong saya cair leleh..
    ***
    tulip : ha ah, ya tak ya.. time ni pakai pinggan buang je, tak kose daku nak membasuh dah..
    ***
    kak rina : makan sebab terpaksa kot.. ahhahaha.. tima kasih datang..!!

    ReplyDelete

Thank you for dropping by.
Thank you for the comments.
My email : o-mulan@hotmail.com