Friday, March 20, 2009

WEDDING & SCUBA DIVING..

Ke Pengkalan Chepa, adik ipar kawin.



Moga kekal selamanya..

 Preparation..

Lepas tu kami berempat ke Pulau Perhentian. Hubby dapat cuti. Book Perhentian Resort..

View dari bilik, aman damai, nyior melambai gitu..


11 tahun tidak menyelam scuba (tengok le date kat logbook tu), gagahkan diri.. Heartbeat ni tak terkira lajunya..

Divesuit baru.. Yang lama shrink haha..

Yes.. I did it..


Hehe.. 1st time dapat dive dengan hubby tapi next time tak nak dah dgn dia.. Banyak je komplen isshh haha..


They had so much fun at the beach..


and at the pool....


Dari Day 1 hingga Day 4, weather memang tak terkata cantiknya blue sky & clear water walaupun ada ketika hujan & kelam.. Alhamdulillah perjalanan kami dipermudahkan.. Alhamdulillah..

17 comments:

maklang said...

nak kena pi gak lah Pulau Perhentian ...memang teramat cantek kan...

bila agaknya...setakat snorkeling tu boleh laa...tapi pun dok paut aje kat bot...seghiau maklang...

Kak Elle said...

wei mulan hebat adik ku sorang ni...kalau selam dlm sikit jgn lupa my pearl ye...hehe

cikMilah said...

wooooohoooo, best nyerr....ala,, garang-garang sayang tuuu...

silversarina said...

Dah balik dah...lama tunggu nak baca kisah cuti mulan kali ni.

Wah, bestnya pandai dan berani cik mulan scuba diving, mesti cantik betul dalam dan di dasar laut tu. Bab cikgu hubby garang, ha lain kali kita dive sama2 ye, mulan pulak jadi cikgu akak, gamaknya lagi teruk akak kena marah sebab nak terjun sampai ke habis tak berani nak terjun.... hehehehe.

Anonymous said...

wow seronok nyaaaaaaaaaa

Neeza Shahril said...

Pulau Perhentian!!! the first pulau yang neeza pergi (selain dari Pulau Pinang hehee...)
sempat gak snorkeling walaupun sepanjang-panjangnya dok pegang orang.. sabor je laaa.. penakut betul makcik ni kan..

Mulan, syarat diving ada tak kena pandai swimming?
neeza tak reti swimming tapi teringin nak ambik lesen.. dengarnya ribu riban jugak kan lesennya..

Unknown said...

wow..akak, pandai diving...bestnya!!

Tepi Sungai Batu said...

Salam ziarah dari Pak Man,
Cantik sungguh pemandangan di sana,kan?.

Mama Rock said...

mulan, at first i thot it was a wedding and later honeymonning with scuba diving..keh keh keh!

weiii, berani sungguh awak ni ya...mama berenang pun make sure kaki boleh jejak lantai pool, kalau tak phobia, babe!

FabulouswithAs said...

salam..bestnye da ade lesen!
wah.teringin amek lesen!
arituh penah skalik jek scuba kat joden nih..hehe..kat red sea.

m.u.l.a.n said...

maklang: pi maklang.. chanteeekkk..

kak elle: tak jumpa pearl la.. banyak sampah pulak. kena kutip sampah dalam laut..

cikmilah: isshh.. siksa saya je kena marah2.. nak pi dengan dive master lain la, next dive nanti..

kak rina: isshh.. taknak dah saya dive dengan hubby.. garang.. jom aaa..

azie: jom la join..

neeza: diving tak yah kena pandai berenang.. saya ni dah le penakut tapi tak tau camna boleh pi diving..

yus: he he.. kena ikut hobby hubby ni, nanti dok kena tinggal je..

pakman: masyaAllah.. memang cantik..

mamarock: he he.. i was towed all the way (2nd dive) sebab tak boleh tenggelam dalam laut tu. hubby kata i kept to much air in my lung.. isshh, camna tu..

yellowrose: u dive kat red sea..!!! caya la.. nak pi sana la, tolong pandu arah ek..

Anonymous said...

sonoknyerr snorkeling tewww..

aNIe said...

Wah mulan...sonoknya...dpt pegi negeri cik siti wan kembang...coti2 malaysia...pi pulau lagik...dpt diving lagik....bessstnya...satu pengalaman yang indah ....

tulipurple said...

sissssssss....i like ur new suit..the karer so nice..hahaha!
erkk...tgk sis terjun,meroyan nk blajar diving...tp,berani ka?huhu (hubby dah kata..nak kene umpam dgn seme set diving furfel karer ka?)..hahaha.

Kiah Kardashian said...

feewitttt......diver suit baru tuh... biler la kita nak beranikan diri terjun nihhhhhhh

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

ruru said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優