Saturday, December 07, 2019

DAY 6 (Part 1): BOTLIERSKOP PRIVATE GAME RESERVE, SOUTH AFRICA

Salam Semua.. 

Day 6, 18 Dec 2014 ni kami ke Botlierskop Private Game Reserve.. Safari lah kiranya.. 


Kami tak duduk dalam area Safari ni, kami duduk di Mossel Bay sbb boleh sightseeing tempat lain yg berdekatan, lagipun mahal jgk accomodationnya..


Kami book sessi pagi half day, so pagi2 lagi kami dah gerak dari motel.. Dalam 20 min je..




Woowww.. Saujana mata memandang..


Group elephant riding baru sampai..



Big truck belakang tu, kenderaan kami masuk safari ni..




Suka sangat kawasan sekelilingnya ni..


Outdoor..


Indoor..



Free flow minum & snacks..






Kami naik truck ramai2 ni. Tak berani la naik jeep kecik2.. Tak ramai mana pun limit to 12 je..





Yang terawal menyapa kami..






Memang besar sangat kawasan ni..

With the magnificent Outeniqua Mountains as a backdrop and sweeping views out over the glistening Indian Ocean below, lies Botlierskop Private Game Reserve. Just 4.5 hours’ drive from Cape Town, it’s midway between Mossel Bay and George, on South Africa’s scenic Garden Route.

Come and share the bounty and breathtaking beauty this 4,200 hectare reserve has to offer. Botlierskop Game Reserve will ensure you enjoy a uniquely South African Safari Experience, with a range of luxury accommodation from sumptuous tented lodges and stately manor suites to spectacular, self-catering villas and an entire village built with children in mind. 

This gracious family-owned and privately-operated game reserve is malaria-free and home to four of the Big 5 (lion, elephant, buffalo and rhino) as well as a host of antelope, including rare black impala, zebra, giraffe, wildebeest, hippo and more.
(Website: botlierskop.co.za)










First Big 5 yg kami jumpa.. Seekor Rhino tu kalau lari langgar truck mmg truck boleh tumbang kata guide tu..





Antler kot ni..



Truck 4WD ni mmg dahsyat.. Naik tanah tinggi smooth je..


Subhanallah cantiknya..




Sunhanallah cantik sangat.. Alhamdulillah cuaca pun cantik sangat..






To be continued... Banyak sangat foto2 awesome nya..

3 comments:

Azhafizah MN said...

Sejuk mata memandang. Seronoklah tengok view macam ni.

norhidana said...

saujana mata memandang, memang luas betul seronok tengok haiwan bebas di habitatnya...

m.u.l.a.n said...

Azhafizah: Mmg seronok tgk lama pun tak puas

Dana: Terpegun bila sampai sana Alhamdulillah