Monday, February 25, 2013

GATHERING DENGAN BLOGGER2 TERSOHOR...

Rabu lepas ke Dungun.. Nak jumpa Kak Dr Nurazzah.. Blogger yang kenal since 2007.. Kak Azzah ada talk @ UITM Dungun.. So kami kidnap dia kejap pagi tu.. 


Lamanya tak lalu sini.. Biarpon Dungun-Kerteh dalam 45 minit je..


Alhamdulillah.. Tanah & pasir yang terhakis teruk masa Tsunami di Jepun baru2 ni telah hilang kecacatan pemandangannya.. Dah cantik semula Alhamdulillah..


Seronok betol kalau sepanjang jalan kat highway macam ni kan kan..


Suka tengok pokok2 ditanam merata2 tempat esp tepi laut ni..


Almost there.. PANTAI TELUK GADONG, DUNGUN.. Tepi kampus UITM Dungun tu saja.. Yey yeeeyyy ada banyak port kosong kami boleh lepak..


Main dish = NASI LEMAK, AYAM GORENG & co ni dimasak oleh MAKLANG.. BUBUR LAMBUK POWER pulak CHEF HANIELIZA yang masak... Si Mulan tolong makan je.. Asal nya nak makan kat kedai je tapi last minute Maklang kata lagi best picnic.. Alhamdulillah ada CHA GIO (POPIA VIETNAM) frozen dalam freezer, boleh la goreng & bawak.. Muffin resipi CHEF HANIELIZA pon senang, so godek yang tu je la.. Buat MUFFIN SWEET CORN je.. 


Muffin Sweet Corn & Cha Gio from me the malas one.. Molot 4 saja tapi makanan macam untuk 14 orang.. Wallaaaa so best one.. Can tapau oso... Alhamdulillah..


Rasa tak mau balik je.. Bestnya kalau rumah tepi laut kan kan.. But scary la kalau ada pirate datang..


Subhanallah...


Mulan with 3 BLOGGERS tersohor.. MAKLANG, DR NURAZZAH & CHEF HANIELIZA.. Kenal since 2006/20007 masa tu kami di Vietnam lagi.. Moga ukhuwah kekal abadi..


Masa mula kenal Maklang (HALINA ABDUL HADI), dia rajin masak & post resipi dalam blog.. After a while dia start menjahit RIBBON EMBROIDERY.. Dah publish few books.. Tempahan mencurah2.. Dr Nurazzah pulak rajin mengumpul teko & pinggan mangkuk antik - sama2 gang CHEF MAT GEBU ni... Chef Hanieliza tu takyah introduce lah.. Dah terkenal se-antero Malaya.. Tqs so much akak2 for your time melayan molot si Mulan.. Alhamdulillah.. Moga sentiasa murah rezeki semuanya.. Come come laaa mai datang Kerteh/Kemaman atau yang sewaktu dengannya, insyA MAKLANG & CHEF HANIELIZA akan masak nanti.. MULAN tolong makan je..

34 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Wow bestnya lagi la dapat jumpa orang yang terkenal..sedap betul nengok nasi lemak tu..

Acik Erna said...

asslam mulan..acik pu pernah beli buku mak lang tu..tapi dapat tengok je..cantik..nak buat tak pandai.
cantik pemandang tepi laut..dapat berkelah dipantai memang bestkan..perut pun lapar aje ditiup angan laut tu

shidah ar said...

Mulan, rindu nak jumpa u. Nanti cuti sekolah kalau ada gathering lagi or u turun KT call me. Hugs

NenetPenne (NP) said...

saya suka laut dan pantai....

pB said...

wah seronoknyaaaaaaaa

bilalah pulak turn pB nak jumpa blogger blogger yg femes emes termasuk Mulan ni ..

makcikkantin said...

salam singgah...best nya boleh jumpa gang macam ni.

serious! your pic of the beach tu...its breathtakingly beautiful

penDragon said...

wah...best tu! hidangan picnic tu nampak mcm dah boleh buat jualan, mcm2 ada...hihi..

Daddy Ziyyad said...

Subhanallah...pantai2 di Tganu mmg cantik....tu pasal masa musim tengkujuh bulan 12 lepas pun, saya gigih gi Dungun...hahahaha..Laluan tu saya masih ingat..cantik....rasa nakgi Tganu lagi next month...hahaha

Kesuma Angsana said...

wah syoknyer piknik2 cam gini !

Kakzakie said...

Ya Allah... kakak tengok dalam tupperware tu banyaknya!! 4 org makan conform tak habis. Tapaulah ye..

Air tangan pakar apa lagi meleleh kakak tengok mulan:)

m.u.l.a.n said...

bila nak mai... nnti maklang & kak liza akan masak best2 jgk..

m.u.l.a.n said...

dulu ada belajar dgn maklang.. ada la satu je hasil yg kecik.. mmg best picnic tepi laut ni.. acik mai la jalan sini jgk..

m.u.l.a.n said...

miss u too.. u dah duduk KT ke..

m.u.l.a.n said...

saya pon.. sangat syahdu..

m.u.l.a.n said...

mulan tak femes.. tumpang satu molot ni je.. molot utk makan.. hehee... mmg seronok.. kalo balik kelantan, singgah la sini..

m.u.l.a.n said...

tqs singgah sini.. mai la sini kita makan sama2.. subhanallah ciptaan Ilahi mmg semua cantik kan..

m.u.l.a.n said...

kalo u ada lagi best... hidangan maklang & chef mmg la laku anytime..

m.u.l.a.n said...

mmg cantik ciptaan Ilahi.. sepanjang jalan tepi laut tu mmg cantik kan..

Papa Mifz said...

selalu jugak akak berkumpul dgn blogger yang lain yer...best2...

m.u.l.a.n said...

mmg syok.. mai la jalan sini..

m.u.l.a.n said...

mmg sokmo byk food alhamdulillah... boleh tapau jgk... air tangan pakar mmg dah sah kasi kita meleleh kan..

m.u.l.a.n said...

kalo ada masa mmg kami berjumpa makan2 insyA.. tapi jarang2 la sbb masa pon limited.. jumpa kat majlis lain kat surau/sekolah/tahlil tu ada la jgk insyA..

whitecappuccino said...

pemandangan yg superb! food yg x bleh blah haha..mak ai! so bnyak utk 4 org.

greetingsfromengland said...

lovely sceneries and delicious food! so nice dapat jumpa blogger friends..hope to meet you someday too Mulan, InshaAllah!

wahida said...

cantiknya pemandangan...terasa nyaman dia tu...

lepak2 lak sambil layan nasik lemak tu...vavavava...mmg best la kak...

Queenie said...

tersangatlah cantiknya semua gambar2 itu........
taktau nak komen apa lagi dah!

gadisBunga™ said...

best betul gathering tepi pantai! :D

Cinta Misteri said...

wahhh...potluck picnic ker? mmg best klau dpt santai2 dgn kwn, esp. yg terkenal....tp tak acilah m.u.l.a.n blurkan dirimu....huhuhu....

m.u.l.a.n said...

hehehee... sbb selalu mmg tapau lepas tu..

m.u.l.a.n said...

amiin insyA sis.. ciptaan Allah memang cantik kan..

m.u.l.a.n said...

rasa takmo balik..

m.u.l.a.n said...

tak yah komen... mai la jalan2 sini.. boleh makan sama2..

m.u.l.a.n said...

memang sangat best.. come come join us..

m.u.l.a.n said...

hehehee mulan femalu....