Monday, December 31, 2012

CELEBRATING 5TH YEAR & BLOGGERS MEETING AGAIN....!!

Hadooiii.. Tiap kali nak BW & update Blog, ada je hal nya... Ni pon patut pendekkan  seluar sekolah anak sebab esok dah start sekolah... Delay kejap lah sebab rindu kat Blog.. Sat lagi petang baru BW ya, ni update dulu..
*


31/12 2012... Genap 5 tahun kami jejakkan kaki ke perumahan ni sekembalinya dari Vietnam.. Jugak 5 tahun menjadi warga Kerteh.. Friends come & go.. Kerana di bandar kecik ini yang majoritinya penduduk bukan penduduk asal.. Ramai yang berhijrah sementara untuk mencari rezeki.. Walau apa pon "LIFE MUST GO ON"...
*
Petang Rabu ke KL, hubby ada meeting Khamis tu.. Kiranya last lah ni nak ngekor dia ke KL during weekdays.. Nanti dah bukak sekolah, cannot ikut one dah.. Bebudak dah sekolah kan.. So Darling Hubby, nanti set dengan orang KL, bikin meeting hari Jumaat je tau.. So I can follow one laahhhh...


Dengar2 Yong MOHKEMBARA balik Malaya.. So terjah dia kat Shah Alam...


Dia hidang TAPAS.!!! Fuhhh... Mabeles one.. Tapi nak makan banyak, segan pulak.. Almaklum mulut2 kelorga Hercules ni.. Tapi kan, dah makan dapat tapau lagi...!!! Alhamdulillah.. 


Ada lagi Mee Goreng..!!! Yummm yummeehh... Moga sentiasa dimurahkan rezeki akak..!!!


Sebelum ke Shah Alam tu, hantar cousin bailk Ampang.. Set nak meeting2 my very close fren, yang kami kenal dari Vietnam dolu but now duduk Arab Saudi ikut hubby nya keje sana.. Walopon kejap, dapat jugak lepas rndu..


Semalam  Blogger PENDRAGON yang dah pindah Qatar tu nak jumpa kat Kerteh, on the way dia nak ke Kelantan.. Excited sangat2... Seronok sungguh dalam masa 3 hari ni dapat jumpa kenkawan yang jauh di mata tapi dekat di hati..


TACOS for dinner last night... Dah siap borong barang2 @ COLD STORAGE, KLCC hari tu..


Termuntah pulak Jalapenos semua tu..


Pagi ni hentam NACHOS lepas breakfast... Campak semua Nachos, Salsa, Jalapeno, Pitted Olives dalam mangkuk.. Campak jugak Chilli Flakes & Cheese yang terbang khas dari Turki via Yong MOHKEMBARA.... Tima kasih KAK HELIME...!!! And cekelats tu dari PENDRAGON... Moga dimurahkan rezeki kalian selamanya...!! 


Tambah jugak Cheese Dip & masuk microwave kejap...!! Walllaaaaaa, tak cukup omak & anak2.. Apak pi keje tak sempat dah.. Huwaaaaaaa, camna ni barang dah habis...!! Jauhnya Kolumpo....

27 comments:

Rai Ourkizuna said...

adoi kak..campak campak pun menggoda selera..

selamat menyambut tahun baru kak.. semoga 2013 lebih baik lagi..ceria ceria selalu ok..

Daddy Ziyyad said...

Wahhh..jumpa Yong Mohkembara ya...Dah lama jugak tak ke blog dia...

Dalam Mesra Mall tu takde market ala ala Cold Storage ke?

Selamat tahun baru..

Nieda ramly said...

selamat tahun baru. tadi baru poskan sesuatu utk mulan. hrp terima dgn selamat.

whitecappuccino said...

nape bila akak dtg sini air liur meleleh mulan?

CS said...

Mulan
I setuju sesangat bahawasanya Kolumpo tu memang sangat jauh! Tu sebab I tak pernah pergi Pavillion dan tempat2 sejenis dgnnya :-)

Happy new year to you..

greetingsfromengland said...

happy new year mulan! have a great blogging year ahead!

umiyumi said...

Happy New Year 2013!
wah nampak mengancam lah tacos tu :)

The Singing Pilot said...

Blorgger yg sini ni xnk visit ke

~Beb~ said...

ah mencik la camni. sume kak yong2 x ngajak kite. clash la camni ;p

btw sis, gift tu dah sampai. alahamdulillah SUKE. tambah lagi koleksi ku.. tqtqtqtqtq

MystoryPic said...

happy new year.. kak..
yummy... sedap eh

Tihara said...

best jer baca...camapak2 je jadi mabeles one..oo jumpa kak halime yg sweet tu yea..happy new year :)

Lady Windsor said...

alaa nak majuk ahh cenggini..i yang kat windsor ni tak de pong nak jumpe..mencik tau! ekekeke..

ok darling..azam tahun ini, nak jumpa u juga, have something to ask..quite important..haaa haa tu mesti dah suspen tu...tungguuuuu!

Kakzakie said...

Jumpa-jumpa-makan-makan itu yg syok mulan.

Selamat menyambut tahun 2013 juga. Genap 5 tahun balik M'sia ye.

MulutPayau said...

Selamat tahun baru mulan....

GreenJade said...

akak ni...campak2 pung bikin selera herculas ai gelora2..uhuhu

kak..TAPAS tu bikin goyah iman..pernah 2-3x mkn mmg mables yu.like like like

aNIe said...

Salam Mulan... awt dtg Shah Alam tak ckp akak...huhuhu

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer dpt gader2 mcm ni ye ! n happy new year juga

Papa Mifz said...

pasti seronok bila jumpa rakan-rakan blogger kak kan...

makanan-makanan tuh semua kelihatan sungguh yummy...:)

miloais milo said...

campak2 jadi jugak..
nampak menyelerakan sangat2!

Azian Elias said...

Moh Kembara ada di Shah Alam.. tak perasan pun..

busy life start balik lah ye bila sekolah start...

penDragon said...

I dah dpt hadiah yg you hantar tu. Thanks a lot! Wah...bestnya mkn tapas dgn k Halime...seronok dpt jugak jumpa you kt kerteh

Halimaton Ibrahim said...

Assalamualaikum Yong Mulan,
sibuk sokmo bila turun KL noo...
Cili flake hok dulu ada lagi?

MISS COOL said...

ya Allah, klu gi mulan gi umah yong tu mesti pesta makan eh

Irfa said...

seronok jumpa kawan blog yg selalunya cuma berbalas komen.

kita bila nak jumpa?hehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronoknya dikelilingi teman2 tersayang....

haishh.. tak reti akak nak prepare makanan yg mulan dok buat tu.. tacos, nachos... sgt2 asing bg akak walopun akak dok kolumpo... nampak sgt akak ni kekampungan kan.. hihi...

Kniedaz said...

seronoknya jumpa rakan blogger ^_^

m.u.l.a.n said...

rai: kalo pro mesti ada step bt step kan, tapi sbb pre ni so campak je la + malas yg utamanya hahaa..
*
daddyziyyad: dalam mall tu ada tmc anak giant je.. limited jgk sbb depa supply brg ikut kehendak locals..
*
nieda: dah dapat. tqs byk2..
*
whitecappucinno: isshh blog lain lagi lagi kecur air liur hehe...
*
cs: i baru masuk pavillion tu 2 kali kot.. bukan tempat i lah.. i suka pi cold storage & tempat murah2 hahaaa...
*
greetinsfromengland: tqs sis..
*
umiyumi: buat lah.. sonang jo..
*
thesingingpilot: nanti nak pi kita roger2 la.. mana tau boleh jengah cockpit tu..
*
beb: alahai impromptu la.. nnti la kita geder2 ya...
*
mystorypic: heheh sedap kat tekak kitorang je..
*
tihara: ha ahhh yong yong halime yg sweet tu..
*
ladywindsor: nanti nanti.. insyA kita jumpa nnti.. dont like that one laa..
*
kakzakie: jumpa2 & makan2 mmg seronok kan.. nanti satu hari nk jugak jumpa kakzakie..
*
mulut payau: tq tq.. happy 2013..!!
*
greenjade: ohh kita sama selera hercules ya... tapas tu mmg mabeles..
*
kak anie: paln last minute.. nnti saya terjah kak anie pulak ya..
*
KA: memang seronok...
*
papamifz: apa je makanan yg halal, tekak ni mesti rasa sedap.. hahaaa..
*
miloais: hehehe nak buat camna kalo dah chef tahap malas nya amat tinggi macam mt everest.. campak je laa..
*
kak yan: rumah dia kat shah alam.. memang penat musim sekolah ni huwaaaa..
*
pendragon: ohh good good.. seronok dapat jumpa walopon kejap kan kan..
*
kak helime: hili flakes tu guna jimat cermat tau..
*
ms cool: yezzaa memang pesta..
*
irfa: kita terjumpa beberapa saat dolu kan masa wedding anak kak anie kt melaka.. kak sya & kak anie introduce.. kita ingat tau masa tu.. kak sya kata blogger happyirfa..
*
kak madiha: memanh seronok jumpa kenkawan.. sebenornya menu org barat lebih kurang je cuma rempah ratus tu lain sikit je..
*
kniedaz: memang seronok..