Saturday, June 2, 2012

JEJAK KASIH & MAKAN-LOGUE TURKI KE IRAN

Rabu malam kami ke KL.. Hubby ada meeting hari Khamis.. Yey yey yeeehhaaaaa...!! Penantian akan berakhir...!! Moh kita bergongjengs sepuas hati... Kalo ada orang lelaki ni tak best lah.. Bior kita pompuan2 je baru syok berbual kan kan kan... Alhamdulillah bersua akhirnya walopon dah kenal agak lama di alam maya...


Fuuhhh... Kecur tengok semua... Sedaaaapppp ya amat..!!! Alhamdulillah moga rezeki kekanda ini sentiasa murah selama2 nya...


Woowww... Teman pon tak gheti nak buat ni.. Nak makan banyak tapi ada rasa segan.. Hehehhee...


Yang ni pulak daging yang di-marinate cara Turki... Soooo lembut & tak terkata sedap nya.. Nak tambah segan.. Tapi padan muka lah sebab my gegirl yang habiskan.. Ouucchh, malu betol sebab budak2 ni makan dengan lahapnya..!! 


Fuuhh...!!! I tell u Spaghetti ni kalah Italian Restaurant punya..!! Sebab my anakanda makan 2 pinggan...!!! Mak nya segan silu seribu bahasa.. Hehehe...  Kalo dia tak tambah tu, lain citer laa.. Sebab dia tambah, maka telah terbukti kelebihan bintang di sini....


Alhamdulillaaaahhh.... Dapat jugak merasa cekelats sudu yang diidamkan ni... Ohhh my, foto eskrem homemade tu tak amik atas sebab makan ala2 tak sedor diri gitu... Heehhee... Tak terciter sedapnya..!! Tapi kan, kalo Kak Halima ni bukak kedai makan Turki, I tell you memang akan meletops lah...!! 


Wohhooo.. I tell u ni hazelnut dari kebun sendiri di Turki tau... Mabeles..!!


Ngap ngaaapppp kami... Betapa rasa kacang ni berbeza dari yang beli kat kedai.. Kalo beli kedai terasa kelat yang lama gitu.. Tapi yang ini memang fresh baru keluar dari ladang tau..!!!


Barangan kiriman yang dibeli hasil keje tangan nun jauh dari Turki.. Cantik & kemas hasil kait ni.. Telah di-kidnap sepasang oleh anakanda pompuan ni.. Kaler pink kosong tu dia nak jugak walopon besor sikit... Ater kita dimarahnya sebab tak order banyak2.. Abih dolu2 pesal tak suka pakai...??


Jajans2 from Turki.. Love them...!!! Alhamdulillah...


The one & only KAK HALIMA @ MOHKEMBARA yang amat sweet & slim itu (jeles sunggohs ni).... Thanx for the friendship.. Thanx for having us... Thanx for everything sis...!!!! Bebudak ni tak abis2 citer kat apak deme.. Sedap ini sedap itu kat rumah Kak Halima.... Moga rezeki akak sentiasa murah & dirahmati Allah selamanya... Nak sangat duduk lepak lama2 sini tapi kan masa sunggoh tak meng-izinkan... Harap2 nya dapat jumpa lagi next time.. Atau pon kita kidnap Yong ni bawak balik Kerteh..!! 


Petang tu ke area Putrajaya sebab ada hal lepas amik hubby kat opis HQ tu... Agak2 pukul 4 lebih tu masing2 rasa nak makan... Dah banyak kali masuk SABA', kami try kat Ariana pulak lah.. Belakang SABA' tu je... Brunch - Turkish Cuisine.... Petang tu Iranian pulak...!! Alhamdulillah...


Ni menu deme... Pelik2 bunyi nya tapi kami pilih ikot dalam gambar je.. Takot pulak datang nanti kaki unta atau kepala kambing kan kan.. Ngeh ngehhh....


Hubby's ZARESHK POLO & CHICKEN... 


Boboy's sandwich... Gila besor...


Gegirl's Chips & Cheese...


Mine & Gegirl's..!! KOOBIDEH LAMB KABAB.. Sedaappp... Nasib order satu je kongsi dengan  Marsha.. Sebab dah rasa portion besor ya amat..!!!

20 comments:

kakcik said...

Amboi... ini yang jeles ni. Mulan dah jumpa Yong Halima, kakcik belum jumpa lagi ni. :(

penDragon said...

bestnya jumpa k halime!! mmg x kering gusi kalau baca blog dia...kelakar! bertuahnya you dpt merasa masakan k halime...

LYAfrina said...

marveles-marveles..

y pic 1st tu... ape tu y kaler cam hijau2 lembut tu

Acik Erna said...

assalam mulan.mak ai..mulan memang sedap2 makanan tu.bertuah mulan dah dapat merasa makanan yang dimasak oleh yong.
tapi tu la..sape suruh malu2..he he
mulan..camana nak dapatkan kasut kait tu..cantik kan.

kasihredha said...

ruggggiiiii...malu-malu...hahahaha
yang untung anakanda.

Dah jumpa yong halime...bestnya..yong sure kelakor kan :))

hajiMete said...

kecurnyee makk.. ehhee

Azian Elias said...

bestnya...

dapat makan best. dan dapat jumpa kak yong tu. besttt..

Mr.Clive said...

wahhhh akak....semakin menjadi2 makanan yang dikongsi eh...hehehe...saya sukaaa!

m.u.l.a.n said...

kakcik: kami yg jauh ni kena plan betol2... kakcik kt kl senang je nak jumpa yong helime.. hehe...
*
pendragon: fuuhh... termimpi2 sampai saat ni.. mmg sedaaappp sangat..
*
lyafrina: tu buah zaiton yg dijeruk.. makan dhn pizza/pasta dll.. makan saja pon boleh...
*
acik: tu laa nyesal malu2... stokin tu kami dah tempah awal2 sebelum kak helime balik msia aritu..
*
kak kasih: nyesal seribu kata..!! yong tu kan sangat best..
*
hajimete: tengok je yaa...
*
kak yan: mmg best sangat...!!!
*
mr clive: saja nk kasi u jeles... haahaa....

azuan said...

MasyaAllah... sedapnyer nampak gambar2 food.. terus lapar ni.

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Mulan,
alaaa cantik2 gambor Mulan, maklum ler guna kamera canggih!
Laaa awat malu2 gitu? Patut ler akak nampak Mulan makan sikit jer. Usah malu. Tengok Abang dgn gegerl makan tak malu, kenyang deme!
Menu Iran tu seropa menu Arab kaa?

Lady Windsor said...

Salam Mulan,
Wahhh makan besar yek..rezeki! Ok that day tak sempat nak email Mulan the Q tu..insyaAllah by this evening saya email..ok happy weekend..:)

aizamia3 said...

tengok menu.. wah.. terliur dibuatnya..

psstt: kasut pink tu lawaaa.. ;)

Cinta Misteri said...

Coklat sudu tuew! Best klau dpt jumpa skali skala, siap brsisipan lg special dr pdg pasir

Queenie said...

wow woww wowwww...chiak bo liau!!!

makan tak ngajak kita eeehhh...

m.u.l.a.n said...

mohkembara: hehehe, tu la nyesal ni sbb mkn sikit.. rasanya makanan ran arab ni lebih kurang sama je kot.. camera ni pon dah lama tapi edit kat photoscape hehe..
*
lady windsor: alhamdulillah rezeki... no worries la pasal Qs semua tu.
*
aizamia: sedap2 semua tu... stokin pink tu tempat dgn akak mohkembara tu from turki tau..
*
cinta misteri: cekelat best.. makan2 mmg sangat best.. hehe..
*
queenie: ini plan tergempar... takde plan awal2, macam gamble je kalo dpt jumpa... hehe alhamdulillah dapat jumpa jgk akhirnya..

Nieda said...

Comel stoken hitam belang tu. Ada kombinasi warna.

rostina76 said...

salam kenal k.mulan...tadi ros singgah blog yong halima, tiba2 tersinggah plak @sini. hehe, alang2 dah singgah bkenalan la ye. org islam ni kenal bkenalan ramai2, ye dok?

m.u.l.a.n said...

nieda: mmg comel stokin tu.. nyesal tak order byk.. tqs singgah..
*
rostina: tqs singgah sini.. salam kenal...

Acik Mano said...

selamat berkenalan Mulan.. kecur dibuatnya nengok gambar makanan yg cantik2...