Wednesday, November 20, 2019

YEAR END PARTY..

Esok year end class party anak2.. Tapi semalam year end party utk mak2 dulu haha..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Alhamdulillah semua smooth. Preparation & makan2 session.. Mau makan tak smooth kan, mestinya smooth hehe.. Puan Rumah ni haha dapat kutu last October.. Dia masak MEE CALONG KUANTAN nak introduce mee ni pada kawan2..Alhamdulillah sempat jugak masak Nasi Lemak, Risoles, Marble Cake & PUDING RAJA PEKAN PAHANG.


Kawan2 awesome sama2 bawak sikit sorang.. 


Ada Tart Telur, Japanese Cream Puff, Coqbadak & Karipap. Ada jugak Puding Caramel, Brownies, Popia Basah dll nya.. Alhamdulillah melimpah rezeki..


Aduhai tenggelam pisang nya.. Time tu kuah custard belum dituang..


Sama2 sambut birthday Mimi kemarin..


Alhamdulillah elok jadinya.. Bundtpan baru yg baru sampai.. 


Moga ukhuwah till Jannah..


Memang suka basuh pinggan dari kecik.. Masa mak2 pak2 sedara kawin dulu2 pun kami anak beranak cucu2 basuh pinggan kenduri sendiri.. Alaa semalam 10 orang je pun.. Badan penat tak apa tapi jangan minda yang kacau.. Habis collapse sistem badan. Shoooo shoooo.. 


THE ONE AND ONLY MEE CALONG.. 

Ni serve utk hubby lepas dia balik kerja utk dinner dia..
Asalnya dari Kuantan, Pahang.. 
Resipi and detail, next post kot.. 

10 comments:

norhidana said...

kalau balik kerteh nk la singgah rumah akak, nk rasa jugak mee calong akak ni hhehehe...

geramnya nengok semua menu tu kak oi, penuh meja...
pinggan mangkuk tu pun cantik je tersusun lepas di basuh

ray said...

wow awal dah party ni

Azian Elias said...

cantik presentation. lagi cantik puding raja tu. suka akak.

Azhafizah MN said...

wah menu semua sedap sedap nampak 😊

Kakcik Seroja said...

Nampak sedap semua makanan yang dihidangkan itu... :)

Kamsiah yusoff said...

Cantiknya pinggan ,cawan...ceria ja warnanya..

m.u.l.a.n said...

Dana: Mai laa

Ray: Hahahaa sebelum cuti sekolah sat lagi semua hilang dari radar..

Kak Yan: Hehe just a simple one. You inspired, tengok mood jugak haha

Azhafizah: Alhamdulillah sedap semua

Kakcik: Alhamdulillah sedap

Kamsiah: Tq, biasa2 je

nohas said...

sedapnya mee calong...tengok gmbr ingatkan mee soto..

gathering kwn2 sambil potluck..terbaik..semoga ukhwah terjalin indah..

Jari Manis said...

nak tggu resipi mee calong!!!

m.u.l.a.n said...

Nohas: Mee Calong ni semua bahannya ikan.. Aamiin moga ukhuwah kita blogger semua pun terjalin indah walaupun belum jumpa..

JM: Ohh ya lupaaa nnti sat