Saturday, August 24, 2019

RINDU SPAIN.. HOMEMADE CHICKEN & PRAWN PAELLA..

Rindu Spain, terkadangnya.. Anak soleh ada, stock udang besar sikit ada, Saffron ada 1 sudu, beras Paella ada so kita buat Paella semalam for lunch.. Kesian Paella Pan beli di Barcelona last year tergantung lama tak guna hehe..


Dulu first time buat memang macam huru hara sikit tapi semalam dah ok sikit Alhamdulillah.. 



Lagi sedap dgn jus Lemon.. 


Saya tak letak kupang, sotong & seafood lain sbb dear hubby ada gout. Actually buat dua versi satu lagi Chicken Paella khas utk dia..


Recipi (abaikan yg tak halal tu tak perlu ganti apa pun) ——>

https://cafedelites.com/classic-spanish-paella/

No comments: