August 18, 2019

HEMSEDAL, NORWAY

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Moga semuanya sentiasa sihat & diluaskan rezeki, Aamiin...


Belek2 foto lama2 Hemsedal memang antara yg TOP terpahat dalam hati.. Alhamdulillah smooth trip, smooth self drive dll nya di Norway, Denmark & Sweden pada June 2013 yg lalu...

Hemsedal is scenic located in South Norway, right between Oslo and Bergen. The town is surround by high mountains, similar to the alps, and has a river, Hemsila going thru the valley. Hemsedal is best known for its large alpine skiing area, which is the second largest in Norway, but is also a great place in summer with many activities such as hiking, biking, fishing, horse back riding and more. (Wikitravel)






Kami bermalam di salah satu ski resort namun pada musim panas memang rata2 kosong & sunyi apartment ni.. Its soooo very OK esp bila ianya murah.. Love the design so much.. Anak2 pun suka sangat dapat tidur di loteng..









Banyak juga apartment lain di Hemsedal ni..






Love the nature sangat2.. Tenang dan nyaman suasana nya..











Ronda2 Hemsedal..











Heading to the Ski Center



Its Summer tapi sbb kedudukan geografi Norway nun ke utara juga Hemsedal ni di tanah tinggi so salji sentiasa ada tapi tak sebanyak musim sejuk..


At this age diorang ni dapat main dgn salji sikit macam ni sejam pun seronok sangat.. Layan je..




Daddy dah masuk kereta but this girl tak nak balik..







Subhanallah cantik sangat..







Bye bye Hemsedal..


Pulangkan kunci apartment.. Leave it in the post box apartment depan tu je..






Awesome stream..!! Must stop..










Time to go..



Alhamdulillah kami diizinkan menikmati indahnya bumi Ilahi..

2 comments:

dear anies said...

sy tau psl Bergen sbb bc novel hehehe..xdinafikan, norway punya bentuk muka bumi dan nature yg mengagumkan tanpa kira musim👍

m.u.l.a.n said...

Anies: Norway ni hampir semua tempat mmg cantik.. Tp Malaysia pun nyk tempat cantik kan.. Kena jaga kebersihan je lah