Tuesday, April 2, 2019

DAY 10 (Part 1) - FLEA MARKET BARCELONA

14 Nov 2018, hari ke 10 percutian kami ke Spain & Portugal..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Pagi yg indah dengan bunyi ombak dari pantainya nun di sana..


Hello cuties.. Tunggu breakfast ya..


Haaaa memang la rasa tak nak balik kalau tiap hari bangun dapat view ni..


This cabin is much better than campervan tu kot.. Selesa besar sikit.. Campervan mmg best jgk tapi sempit..



Nasi Lemak Sambal Dalam Tin..



Memang sedap sangat ni.. Tambah lagi kat tempat asing kan...


Love the view tapi tak boleh tenung lama sebab nak kena keluar explore Barcelona..





Cabin jenis lain sbb color lain..




Camping Tres Estrellas is located in Gavá, 15 km from Barcelona, mengadap BALEARIC SEA pantainya...

Berbagai jenis bilik/cabin yg boleh disewa - a private terrace, each bungalow ada 1 or 2 bedrooms, dgn living room, kitchenette with a stove, fridge and microwave. Private bathroom comes with a shower. Senang semua ada ie mini market, swimming pool, bar-restaurant, BBQ facilities, washing machine & games room. Camping site dalam kawasan Delta del Llobregat Nature Reserve. Airport cuma 6km je jauhnya..


Explore beach area kejap sebelum mandi nak keluar jalan2..



Tunggu sunrise.. 


Campervan banyak park tepi beach ni.. Best kan..









Langit mula terang.. Lagi cantik cabin2 ni kan..






Hola Barcelona..


Daddy layan anak solehah ni kali ni.. Nak sangat dia masuk FLEA MARKET.. 


The Fira de Bellcaire, or more popularly known as Els Encants Vells, is the largest flea market in Barcelona and one of the oldest markets in Europe. At the “Old Charms” outdoor market, you can treasure hunt for unique vintage and antique goods as well as find new everyday items such as clothes, housewares, jewelry, tools, and more. SOURCE CLICK HERE






Cantik & unik senibinanya.. Bersiling kan cermin..









Omaakkkkk aiii besar nya Paella pan ni..


Beli kole & pinggang enamel murah + Paella pan dari vendedor ni..


Tengok dari jauh je lah.. Dekat pun tak nampak sangat kan..

THE TORRE GLORIES formerly known as TORRE AGBAR, is a 38-story skyscraper/tower located between Avinguda Diagonal and Carrer Badajoz, near Plaça de les Glòries Catalanes, which marks the gateway to the new technological district of Barcelona, Catalonia, Spain. (Wikipedia)








Amazing architecture kan..

MERCAT DELS ENCANTS, BARCELONA
Photo source GOOGLE


MERCAT DELS ENCANTS, BARCELONA
Photo source GOOGLE

Alhamdulillah smooth semuanya.. 

3 comments:

Siti Yang Menaip said...

cabin tepi laut tu cantik. nampak macam neighbourhood sebenar disana. kalau pergi Flea Market ni bestnya dapat pengalaman merge dengan rakyat tempatan. ramai nye manusia kat situ hehe..

kucing2 tu hehe mintak kena picit. masing2 comel =D

nohas said...

Torres Glories tu mmg menonjol betul bangunannya...bapak besar paella pan..utk kenduri-kendara..

m.u.l.a.n said...

Siti: Mmg syok dapat duduk cabin.. Flea market mmg awesome esp bab mem-bargain

Nohas: Mmg lawa Torres Glories dari jauh.. Hahaa ya betol paella pan besar tu utk jamu ramai kan