Thursday, September 20, 2018

DAY 14 - BOLOGNA TO ROME, ITALY

Day 14, 22 Dec 2017, hampir ke penghujungnya... 

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..



Bologna to Rome, Italy.. 376km saja.. Tapi perjalanan agak lebih lama sbb ada accident & highway agak sesak.. Sebab dah nak hampir cuti Christmas..


Pagi yang indah di Bologna..


Langit nan merah jambu..


Lepas makan sandwich tuna & choc peanut butter, kami check out.. Ohhhmaaaiii patut lah sejuk.. Suhu 1'C..


Bye bye Bologna..


Bologna ni agak sesak, bandaraya kot..


Wajib refill tank sebelum memulakan perjalanan jauh..


Bologna to Rome memang nya jalan highway lah. 


Memang kereta agak banyak,,


Dok wonder jejantas yg banyak di highway diorang ni..


Rasanya kalau tak silap try cari info, bridge ni utk haiwan2 melintas jalan. Tade la diorang dilanggar dll.. Semua nya dijaga oleh pihak berkuasa.. 


Ohhh cantiknya langit..


Dah sampai Rome tapiiiiiiii, bertahan lah..


Arrived at the Guesthouse.. Kami book dgn booking dot com


Love the area..


Syok sangat area ni.. Terasa perasaan macam rumah sendiri..


Wahhh banyak barangan antik..


Deco di tangga..


Living Area..


Dining Area next to Living Area..


Besar rumah ni.. Met the owner, muda lah lagi..


The AWESOME KITCHEN... Oooouuuhhh yeeaahhh... Love it so much..


Banyak collection mamat ni..


Clean & tidy bathroom..


Besar nya Master Bathroom ni..


Boys room..


Master Bedroom..


Girls Room..


Serious jatuh cinta dgn rumah ni..


Cantik sangat..


Ouuhh I like...


Anak2 pun suka sangat rumah ni.. 


Photos & pictures penuh di dinding..


Hello awesome...


Gerammm dgn dapur ni.. 


Backyard yg uuhhh mmg... I like..


Dok berangan if its ours...


Off to Rome..


Neighbor sebelah ada campervan...


To Rome ada orang nak cari barang dia..


Kita follow je..


Padat jugak keretanya..


Helloooo..


Time balik kerja pulak tu..


Payah nau cari parking...


End up the girls duduk dalam kereta je.. Tu la kedai yg diserbunya.. Gajet2 underwater..


Senibina cantik2 everywhere macam yg atas bukit tu.. Sama mcm Malaysia jgk, banyak building cantiki kan...


Train pun sama2 gunakan jalan yg sama..


Sejam lebih the boys mencari barang.. Laparrrrr....


Alhamdulillah jumpa kedai makan halal..


Uhhhhh yummehhh...


Semua yg kami order mmg sedapp..


Area ni terperasan macam ramai orang Islam.. So senang lah nak dapatkan halal food kan..


Ok, total journey to date..

No comments: