Thursday, July 19, 2018

NEW TOY IN THE KITCHEN..

Ouucchh lamanya tak update.. Nak upload foto susah sikit la guna apps Blogger ni.. Tapi blog masih kesayangan hati..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Alhamdulillah CINNAMON ROLL hasil ulian pertama Bread Maker baru..


Yeeyy excited tengok naik cantik doh ni..


Roll kan, sapu butter & sprinkle dgn brown sugar, cinnamon & choc chips..


Gulung panjang & potong.. Recipe dari allrecipes dotcom..


Next is first loaf..


Waahhh naik cantik jugak.. Alhamdulillah..


Siap bakar terus dlm 3 jam total cycle nya..


First time tu kami pilih MEDIUM color utk loaf ni.. Lembut dalamnya & just nice luarnya tapi takde la selembut Gardenia.. But heeyyy ini roti bikin sendiri hehe..


Malam tadi kena buat lagi sbb dah habis. Kami pilih LIGHT colornya..


Alright yg ni mmg cun lah ngam2 semuanya..


Seriously mmg lembut dalamnya.. Dan sedappp..


Resipi dari IG Dr Maryamliyana.. Thanks for sharing Doc..!! Moga sentiasa dimurahkan rezeki..

6 comments:

Farikica said...

Cinnamon roll mmg fav laaa

m.u.l.a.n said...

Farikica: Tengok you makan hari tu lah I terpaksa buat sbb sini takde jual hehe.. Tqs kasi semangat..

NekCik said...

hari ni 2 round mr.BM kena menguli..ada jiran tempah roti naik he he

m.u.l.a.n said...

Nekcik: Waahhhh best best.. Ni nak kena keluar cari susu nak uli sat lagi..

aizamia 3 said...

Cantik je naiknya.. ;)
gebu gebas.. hehehe..

m.u.l.a.n said...

Aiza: Alhamdulillah jadi