Wednesday, April 11, 2018

DAY 11 (Part 2) - Langkampfen & Wiesing, Austria..

Ok lets sambung journey 19 December 2017 yg lepas.. Bertangguh2 banyak nau halnya.. Dari Lake Chiemsee yg super indah tu, kita drive lagi.. Misi mencari tasik, gunung ganang & alam sekitar yg cantik cantik..


Assalamualaikum & Salam Sejahtera.. 


Langkampfen, Austria.. Chasing the lakes..


Kepala tak penat ke kiri ke kanan tengok view cantik sangat..


Semua cantik2..


Masya Allah..


Cantikkkkk nya..


Woowww...


Wiesing, Austria..


Macam dalam gambar je...


Ohhhh super super beautiful kan..


Awesome sangat...


Misi mencari tasik tapi jalannya menuruti tanah tinggi..


Masya Allah..


Alhamdulillah diizinkan kami menikmati cantiknya bumi Allah ni..


Managed to snap this photo dari dalam kereta.. 


Macam tak percaya pernah lalu di jalan ni..


Oraittt found a parking space.. Lets enjoy the view..


Seriously nak sampai lutut tebalnya salji ni..


Masya Allah... 


Its a small cafe/bar di tepi jalan at Wiesing, Austria ni..


Masya Allah... Alhamdulillah... Nice weather..


Ok kasi chan satu pic.. Sejuk gigil pun gagah turun rasa tak nak balik..


Yes this cafe betul2 kat corner jalan ni..


Tenung lama2 memang tak puas..


Till we meet again.. 


Alhamdulillah dapat pacak tripod mini kat celah2 salji utk foto keluarga si comots ni.. Hehe..


Lake Chiemsee, Germany to Wiesing, Austria ni dalam 80km jauhnya, perjalanan dalam 1 jam 15 minit.. Masya Allah sepanjang jalan mmg cantik sangat.. Alhamdulillah smooth semuanya..

2 comments:

Farikica said...

Bnyk tasik2 ya kat sni... berapa suhu waktu tu? tebal betul saljinya.... Nak ke Inssbruck ada tol juga?

m.u.l.a.n said...

Farikica: Tu la hubby google2 mmg byk tasik2 rupanya.. Nak ke Innsbruck kalau dari Germany mmg ada tol kiranya kita dah masuk negara lain.. Tapi cop rasanya sbb Teisendorf, Germany tu dekat sangat border Austria & ada jalan dalam, maybe takde kot..