Monday, March 5, 2018

DAY 8 (Part 2) - Prague, Czech

Sambung post sebelum ni..


Lepas CHARLES BRIDGE, kami jalan-jalan ke OLD TOWN SQUARE..

Old Town Square is a historic square in the Old Town quarter of Prague, the capital of the Czech Republic. It is located between Wenceslas Square and the Charles Bridge. (Wikipedia)


Haaaa this is the place utk peminat SWAROVSKI.. I is tak minat.. Minat cekelat je.. And cheese and coffee hehe..


CHRISTMAS MARKET @ OLD TOWN SQUARE..


Cantik building yg belakang tu maca castle tapi bukan castle..

The Church of Mother of God before Týn 
(in Czech Kostel Matky Boží před Týnem, also Týnský chrám (Týn Church) or just Týn), often translated as Church of Our Lady before Týn, is a gothic church and a dominant feature of the Old Town of Prague, Czech Republic. It has been the main church of this part of the city since the 14th century. The church's towers are 80 m high and topped by four small spires. (Wikipedia)


Cantik kan building di Old Town ni..


Macam-macam ada kami tumpang sibuk..


Lama dok tenung adik manis buat TRDLNIK ni..


Grabbed one with Nutella. 






Ralit jugak tengok abang ni buat sword.. Hubby gigit gigi sbb terasa nak satu.. Nak buat lah dgn sword ni..


APPLE MUSEUM..!! 



Tak cukup tadi..


Time to saya bye bye to CHARLES DRIDGE, OLD TOWN & THE CASTLE..


See you again Insya Allah..


Alhamdulillah takde ticket denda, sbb tak dapat beli, Kiosk parking tutup sampai habis tour kami..


ISLAMIC CENTRE MASJID BARKAT.. Solat & lunch. Malas balik apartment..


Yummeehh.. Macam2 ada..


Hhmm boleh try buat nanti..


Kebab jgk pilihan selera.. Asal nak makan balik apartment jgk tapi malas nak pusing2 bandar, so makan dalam kereta je & then boleh drive terus ke FACTORY OUTLET yg apaknya dah target.

Image result for arena factory outlet prague

Photo from International Women's Association of Prague

Lupa nak snap photo, sbb sejuk ya amat.. Tangan semua dalam pocket jacket.. Mak & anak2 window shopping takde plan nak beli pun.. Hubby je nak cari trekking pants sbb di KL mahal sangat katanya..


Next to EURO PARK.. Dekat je dgn ARENA FACTORY OUTLET tu..


Nak cari stok makanan..


Sejukkkk..


Seronok jadi budak2.. Macam2 ride ada..


Waiting again, hubby jumpa trekking pants lagiiiii murah.. We suami isteri ni are the opposite, bab membeli.. Tapi hubby ni jenis beli berang yg memang pakai ie sportswear, cari yg quality bagus tapi muraaahhhhh..


Ni tempat shopping mummy.. But mummy grabbed one thing pilihan hati yg lama diidamkan.. Mau tak grab kalau harga beratus2 jadi seratus lebih.. Takpe sebab boleh share dgn Marsha, size dah agak sama kan hehe.. Will show later later and later :)


Back to Masjud Barkat kami beli pizza for dinner.. Alhamdulillah smooth semua for today..


Ada jgk 6km berjalan.. Longgar semua :)

5 comments:

dear anies said...

tampak meriah laa bandar dia... nampak suasana hidup tu... saya suka!

Karukord jagau said...

seronoknya tgk suasana tmpt org

m.u.l.a.n said...

Anies: Maybe sbb bandar besar kot tapi mmg meriah sgt..

Karukord: Alhamdulillah diizinkan ke sana.. Insya Allah KJ akan sampai nnti

nohas said...

Old town tu klasik, zaman medieval...suka2..

TRDLNIK nmpk sedap, crunchy, tk cukup satu..hihi..terung sumbat pun yummy..

m.u.l.a.n said...

Nohas: Mmg kami pun suka jln2 tgk old town depa ni, sambil cuci mata tgk selagi boleh sbb x sama tempat kita kan