Tuesday, January 19, 2016

TTOPOKAE & ENCHILADAS

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah..


Toppoki.. Rice cake dgn Korean Paste ie Gochujang.. Rice cake dibeli di kedai Korea di Ampang.


Enchiladas.. 


1. Boleh gunakan lebihan ayam bakar/panggang/sate utk filling.. Atau tumis bawang dgn minced chicken/beef dlm Pemanggang Ajaib..

2. Keluarkan ayam.. Utk buat Salsa: Tumis onion & masukkan buah tomato cincang & sos tomato.. Jgn lupa garam, lada hitam & oregano atau herbs lain.. Keluarkan separuh Salsa ni..

3. Gulung ayam dgn capati atau tortillas.. Susun dlm pemanggang ajaib dgn separuh Salsa.. Tabur apapon jenis cheese, kami suka Mozarella.. 

4. Bakar kejap hingga cheese tu melt. Boleh juga disusun & dibakar dalam oven dalam loyang atau kaserol.. Sapu minyak dulu. 

HAPPY COOKING

3 comments:

Kakcik Nur said...

Waalaikummussalam Mulan...

rajinnya diaaaa...

nampak sedap pulak tu...

memang sedap pun, kan? :)

NEKCIK said...

Toppoki 6..roti jala 6 kasi ikat tepi ye!!!

Azian Elias said...

Rajin lah diaaaaa... kalau akak, eeemmmmm kedai je lah nampaknya.