Sunday, December 14, 2014

DAY 1 : CAPE TOWN, SOUTH AFRICA.. Permusafiran bermula kini..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Alhamdulillah smooth flight KL-Dubai-Cape Town.. Maakkk aaiii body lari sikit alignment duduk lama dlm kapal.. Alhamdulillah dah ok sbb dah dapat satu round tidur atas katil lepas check in guest house ni.. Sementelaah wifi power, try update guna hp.. Editing & alignment lari sikit.. Balik nanti baru edit guna laptop lah..


Boots ni kepunyaanku tapi amoi Darjah 5 ni dah boleh pakai.. Guna utk travel je..


Dubai Airport transit 5 jam.. Jalan2 longgarkan otot..


Pokok kurma kah ini..


TQSM to a blogger ni yg mention pasal free meal in Dubai Airport if transit more than 4 hours.. Ampon lupa blogger mana but nanti akan dicari kelak.. Tanya je kat Info Centre kat mana nak amik voucher ni.. Besar sangat airport ni nak dipetakan.. Almaklum jetlag lagi sbb time tu waktu tidur Malaya so masa berjalan tu rasa mcm di awang-awangan je hehee..



Alhamdulillah kenyang & banyak sungguh utk sorang. Banyak tempat boleh makan but kami santap Burger King sbb dekat..



Hubby mencari tripod underwater camera.. 


Alhamdulillah selamat sampai Cape Town International Airport..


Menunggu kereta..


Subhanallah beautiful weather..


Ours for this trip Insya Allah..


To guest house.. Tu Table Mountain agaknya..


Master Bedroom..



Kids' room..


TV room..


Terus je nonton..


Bersih best..


Nice..


Dining area..


Kitchen..


Love this area.. Garage cum patio.. Serbaguna areanya.. Next to the kitchen.. Belakang tu backyard..


Getting ready...


Lunch time..


Sunbathing 2 beradik.. Terik tapi tak panas sebab windy.. Temp 22'C..


Backyard siap ada tempat BBQ dll.. Awesome..


With the guest house owner (homestay kiranya lah) Shanaaz.. A local Muslim yang sangat baik & helpful.. OK nanti sambung kot ada wifi cun ya.. Will spend 2 nites here Insya Allah..

8 comments:

Hanis Amanina said...

wahaaa, ni memang entry fresh dari ladang ni sis. hati-hati jalan naaa. :D

sy baru aim nak pergi summer nanti, cadang nak fly from malaysia. tapi bila baca post yg transit dubai, ahaa, why not prague-dubai-capetown-dubai-kl. hahaha, angan2 je lebih ni :D

hanisamanina.com

Kakcik Nur said...

Seronoknya...

Selamat meneruskan kembara dan berkongsi cerita. :)

HiDayah said...

wah sudah sampai Cape Town! Bestnya. Rasa mcm cepat pulak anak2 akak ni membesar, gambar dkt europe hari tu nampak kecik lagi, btw enjoy ur holiday!

Cheq Sue said...

tak sabar tunggu next story... cantik je view tu kak...

whitecappuccino said...

Selamat mengembara lagi...citer nanti ya

nohas said...

selamat mengembara..

guesthouse yang menarik..

mohd fared alias said...

Assalam, boleh PM 0192619767 contact no shanaaz homestay.
tq.

m.u.l.a.n said...

Hanis: nanti honeymoon sana ya, sorry lama nau reply comment

kakcik: Terima kasih diizinkanNya

Hidayah: Ha ahh dah besar diorang

Cheq Sue: Mmg cantik Subhanallah

Whitecappuccino: Terima kasih

Nohas: Mmg awesome guesthouse Shanaaz

Mohd Fared: Kami book dgn booking.com, contact no dia dah lama delete maaf