Thursday, February 3, 2011

PASTA GORENG MELAYU

Tetiba rasa kosong je walaupon dah nak cuti CNY ni.. 


Versi menghabiskan stok kat dapur.. Masak apa2 bahan yang ada untuk Dinner.. 

PASTA GORENG ALA MALAYA

6 bawang merah-kisar > tumis
1sb cili boh > tumis
1/2 cawan daging kisar
(kacau sampai daging masak)
2 sb sos tomato
2 sb sos cili
2 sb kicap manis
1 st oregano
250gm pasta - rebus dulu


Versi anak2.. A slice of cheese, masuk microwave dulu..

10 comments:

~akuni~ said...

So CNY ni tak duduk diam2 jugaklah sbb dah nak blk kpg, enjoy your trip ok

Sedap yer nengok pasta goreng malas tu hiiiii......

Kak Anie said...

Hahah...yang dalam mangkuk tu yang sedap Mulan...

faz_e said...

Sedapnye tengok pasta goreng malas tuh!
hehehheheeee

en_me said...

sodappnyerr makk.. ehehe

GreenJade said...

hehehe cute jek nama pasta goreng tuh sis..nmpk mmg menyelerakan walopon digoreng malas hehe :)

MULAN said...

akuni: tqs.. nama pompuan mana ada duduk diam kita kan.. hehe..

MULAN said...

kak anie: hehehe... dah janji nak kasi dia mangkuk tu, kena la tunaikan..

MULAN said...

faz-e: gambar je menawan.. rasa tak tau la.. hehe..

MULAN said...

enme: tak tau la sedap ke tak.. perot ni kalau lapar, semua masuk je kat mulut... hehe..

MULAN said...

greenjade: semua masakan kita mode malas.. tak suka prepare byk bahan.. tapi suka masak... suka makan.. jom makan sama2..