Tuesday, May 4, 2010

AYAM BAKAQ SIMPLE..

Lets roast the chickennnnn...


My cincai Roasted Chicken.. Tomato sos, Chili sos, Oyster sos, Soy sos, Oregano, Black Pepper, Honey, Lime juice.. Mix all & marinate..


Vegies with Italian Dressing..


My hubby's.. A must with Baguette..


MASHED POTATO
3 large potatos - kupas kulit & potong kecik, rebus sampai empuk & enyek
2 sudu besar butter
1/2 cawan fresh milk
Garam secukup rasa

GRAVY
1 sudu besar butter - melt in pan
2 sudu besar tepung - add in & kacau2 
1/2 - 1 cawan fresh milk - ikut suka kepekatannya
Stok ayam, Kicap, Lada Hitam & Garam secukup rasa
Masak dgn api yg perlahan

10 comments:

aintsuperwoman said...

Mulan, nak resepi potato tu! Kat rumah ni, banyak potato yang dah nak tumbuh apa tu, pucuk ke, daun ke!! hehe

Zaitun said...

salam kenal

Jalan2 Jakarta dan Bandung, Shopping...

Kalau tak keberatan kak zai nak ngendeng recepi gravy tu, boleh?

mummyseri said...

Salam kak..
wah bestnyer jalan2..
anyway sume yg kt atas tu sedaplahhh..

DrSinga said...

banyak shopping weh???
:)

maklang said...

sedap2 nampak walaupun al cincai ek muni..

silversarina said...

betul tu , akak pun tak tahan kalau ada msg mesti sakit kepala ... wah, hebat dan sedap2 nampak makanan homemade tu ... upload cepat gambo2 vacation tu ... sure enak banget sih !!

MamaHanan said...

kak mulan, sedap nampaknya menu cincai..even cincai tapi berkhasiat dan ada "air tangan" ibu di situ. boleh la share recipe gravy potato tu ek?

MamaFaMi said...

Wahhhh bestnya gi makan angin!!!!

tunbegia said...

sungguh sedap,

salamm,

"MULAN" said...

asw: dah taruk kat gambor tu.. hehee, kalu tak sedap jgn marah ekk.. oter2 la ikut citarasa..
***
kak zai: salam, t'kasih singgah sini.. saya dah taruk resipi kat gambar tu..
***
mummyseri: gambar je cantik, hehehe rasa belom tahu tu..
***
dr singa: kasi can hubby shopping.. nafsu nyopping dah turn laa.. msia jugak bagus.. hahhaaa..
***
maklang: eh takleh lawan maklang laa.. penoh satu meja..
***
kak rina: oohh sama la kita ek.. anti-msg.. gambor nanti ek..
***
mamahanan: budak2 kena paksa makan, hahaaa, kena la makan.. sedap ke tak tu belakang kira.. jahat nya aku.. resipi kat gambor tu ya.. dah update tadi..
***
mamafami: tumpang boss nak release tensen keje dia..
***
tunbegia: gambar itu nampak sedap.. rasa tak tau tu.. heheee..