Thursday, May 4, 2017

PULAU PERHENTIAN ~ March 2017

The apak so gatal badan lama tak mauk laut bawak anak2 menyelam..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Last minute plan, cuti sekolah baru ni ke Pulau Perhentian. Amazing weather tapi laut masih berkocak kuat sikit.. 


Subhanallah sangat cantik..


To the resort..


The jetty..


Haaaaa amoy dgn "dabbing" nya..


Oowwhhh love the view so much..


Last minute plan, ni je resort yg available with family room.. 2 king size beds mmg awesome. Tak dapat seaview pon tak apa lah janji ada bilik Alhamdulillah..


The restaurant/cafe yg besarrr..


Ada swimming pool jgk mmg best utk family with anak2 kecik..


Kesian amoy kena ear infection betul2 sehari sebelum pergi. So the boys aje lah menyelamnya. The omma mcm biasa kan dive atas katil hahaha. But the omma was down wth fever, sakit badan tp tak teruk. 

Sbb sakit badan yg mmg kurang selesa, stop makan panadol & beli 100 plus. Alhamdulillah much better. Fast fwd sikit, masa balik dari pulau terus ke klinik di Kerteh. Doc suruh amik darah & positive denggi, platelet 120..!! But mild one Alhamdulillah sbb cuma demam & sengal badan. Tak ada muntah, diarhea dll yg kronik. Alhamdulillah platelet naik 175 lepas 2 hari makan Sup Ketam. Alhamdulillah..


Ok back to hasil menyelam di dasar laut..


Photos from Zharif's underwater camera..


Visibility kurang bagus sbb laut masih kuat berkocak, angin masih kuat..


Tapi masih cantik..


Woaahh awesome..


Late lunch tunggu the divers balik..


Comelnya chalet ni..


Dah hampir sama besar 2 beradik ni..


Alhamdulillah weather sangat elok..


Second day dive pon visibility kurang bagus tapi still awesome di bawah tu..


Dive site hari tu berkisaran di bot yg sudah lama tenggelam di dasar laut. Sengaja ditenggelamkan utk dijadikan tukun atau kemalangan, tidak pula diketahui..


Wooaahh bestnya..


Kalau tak demam, terasa jgk nak masuk air..


Selfie eehhh..


Apak & anak..


Late lunch again..


Awesome weather, Alhamdulillah..


Senja di pantai..


Menanti sunset.. Subhanallah cantiknya..


Bye bye Pulau Perhentian..


Alhamdulillah arrived safely di Jetty.. See you next time In syaa Allah.. Alhamdulillah smooth semuanya..

2 comments:

Hanis Amanina said...

hehe comel je baca part makan sup ketam terus naik platelet :D tadi baru baca satu blog pasal resepi ketam. nampak sedap sangatttt, tapi sedihnya bila allergic ketam T_T

hanisamanina.com

PAk RUDI DI SEMARANG said...
This comment has been removed by a blog administrator.