Wednesday, May 24, 2017

NOXXA.. NOXXA.. KENAPA BELI NOXXA..

Dah 4-5 tahun diajukan dgn promo & demo NOXXA. Tapi hati tak terbukak langsung. Dgn alasan, periuk besar lah, tak banyak masak daging lah dll..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Last month, bukak freezer, jumpa tulang daging lembu. Terasa nak buat SUP TULANG MERAH.. Nak nangissssss rebus sampai 2 jam setengah, sbb nak kasi isi daging betul2 lembut. Tengok dlm FB, IG dll ramai nya orang kata senang guna Noxxa. Cakap dgn hubby, rasa nak beli Noxxa. Katanya, dah bertahun2 dengar nak beli tapi tak beli2 jugak. Alhamdulillah dia mmg takde hal kalau bab barang dapur.


Beriani Ayam. Menu pertama, merasmikan NOXXA.. Hasil demo Huda, supplier Noxxa kami. 7 minit saja..!!


Dengan excitednya, kongsi pengalaman dgn ahli kelorga & kawan2. Ada yg berkenan, Alhamdulillah. 2 hari selepasnya, Huda berdemo lagi kt rumah. This time ajak kawan2 baik, Kak Zee yg baru beli dgn Asma yg dah beli 4 tahun tapi tak pernah guna hahahaa.. 


SUP EKOR 40 minit. Stir fry bawang & rempah sekejap. Masuk elor lembu & High Pressure 40 minit. Lembuuutt isi nya.


NASI AYAM.. Stir fry bawang putih kalau nak, masukkan pes NASI AYAM AMWAY, beras & air.. High Pressure 7 minit, siap Alhamdulillah. Boleh jgk nak HP ayam yg dah marinate dulu, lepas tu masuk & masakkan sekali dgn nasi.


AYAM BAKAR.. Marinate ayam & HP utk 10 minit. Kalau kurang masak boleh continue HP utk beberapa minit. Kemudian guna mode Stir fry utk keringkan sos.


MARBLE CAKE. 25 minit. Alaskan inner dgn baking paper dulu.


Projek Jumaat baru ni. CHOCOLATE CAKE..


Kek yg dah masak.


Potong utk jadikan 2 kek yg nipis. Spead CREAM CHEESE ICING. Amoy mintak letak Peanut Butter sikit.


Sudah dilapis sih.


Cover kek dgn CHOCOLATE GANACHE..


Deco lah sikit2 eeyyy keras tangan ni..


Alhamdulillah sedap & elok kejadiannya..


Next is PENNE CARBONARA. Rebus 9 minit saja.


Stir fry garlic pon dalam Noxxa je.


Alhamdulillah.. Makin mudah di dapur.


NASI DAGING UTARA ASMA.. Cantik & sedap Asma kata.. Awatlah hang ni Asma, beli 4 tahun dok simpan dlm gobok dapoq.. Kalau cheq tak beli, bila la hang nak guna. Rasanya hampir tiap hari Asma guna Noxxa sekarang ni Alhamdulillah. Jual 5 periuk dah tu Huda kata.. Invest utk kemudahan di dapur, masa kian bertambah singkat terasanya.. 

4 comments:

cik ain | sweet thots said...

Dengan noxxa memasak jadi lebih mudah cheq oii ... hehe .. pulut kuning, dodol, bubur sap sap sui ja.. hehe

GREENJADE said...

mmg best NOXXA.

saya lepas 2 tahun baru kelaur gobok sis. punya la lama nak dpt seru kihkihkih

jom le kite follow2 kt IG: mygreenjade_tinie(business) & mygreenjade2(personal)

NEKCIK said...

Rancak lh di dapo ye

NEKCIK said...

Rancak lh di dapo ye