Tuesday, January 3, 2017

HAPPY 2017..!! Happy & healthy always..

Alhamdulillah almost done unpacking.. Tabah & tenang lah, walopon tak sepenuh hati kena pindah.. Percayalah bahawa ada hikmahNya disebalik semua yg berlaku.. 

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

The (Jan 1) birthday boy also my hero, my tukang tangkap ikan kat Laut China Selatan, my toolman dll also dah hampir siap dgn tugasan drill curtain rail.. Cermin2 besor & picture frames yg tak sempat nak start lagi..


Faiz, anak Asma susun semua kotak ni.. Sebelum tu dia, Aisyah & my amoi duduk main kotak2 ni konon mcm Maze lah kekdahnya hahaha.. 

Am blessed dgn kawan2 yg baik.. Asma bawak anak2 tolong kemas (paksa) ai ai unpack barang2 dlm kotak.. Sementara cuti sekolah & anak2 dia free katanya.. 

Alhamdulillah dapat kemas byk jgk walopon kami anak beranak masih batuk sesema & kudrat suam2 kuku hahaaa.. She's much younger but always act macam big sister.. Seronok berkawan dgn Asma, since 2008 pertama kali jejak kaki di Kerteh dulu..


Khamis ptg 29/12 vroomm back to Cyberjaya.. 30/12 hubby's last day kerja in KL.. Pagi tu jgk kami check out dari apartment yg disewa 13 bulan.. Bye bye Cyberjaya/Putrajaya Lake.. You'll be missed..!! Alhamdulillah for the great 2016..


To my king & kids, hangpa semua jgn lagi kata tak nampak makanan dlm bekas2 kat dapoq naaa.. Cheq dah beli hat baru, siap susun kemas nak kasi hangpa nampak teruih dlm balang2 tu.. Bye bye lah Tupperware2 yg colorful2 tu koleksi sejak 2008.. Takde byk tambah pon sbb masih elok & boleh tukar tudungnya kalau koyak terpecah tapi jgn kena api atau kertip dek tikuih lah.. Depa stokis Tpware tak akan layan lah..

Hat dlm peti sejuk pon sama semua kena guna bekas can see thru ones.. Satlagi depa tak nampak objek dlm bekas tu, mula la komen kata takda apa nak makan kat dapoq.. Ai ai sinsing lengan baju satlagi naaa.. Jaga..!! Hahaha sabor..

3 comments:

nohas said...

Selamat Tahun Baru 2017...

hihi..botol see through dari jauh dah nampak isi dalam, kalau tupperware kena bukak2 dulu..

cik ain | sweet thots said...

alhamdulillah dah selamat berangkut ;)

m.u.l.a.n said...

Nohas: Kaann nanti koyak byk kali penutup Tpware tu hehe

Cik Ain: Alhamdulillah & ada saki baki nak kena buat/kemas