Sunday, June 26, 2016

PULAU LANG TENGAH ~ DAY 1

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Banyak betol foto dlm hp ni.. Nak kena delete.. So sebelum delete kena simpan dulu lah dlm blog utk kenangan menusuk kalbu.. Yes, this is the function of my blog.. Kenangan menusuk kalbu hehe.. 


Cuti sekolah baru ni cuma ada seminggu sebelum bermulanya bulan yg mulia.. Apo layie hubby ajak ke Pulau Lang Tengah, sebab tak pernah ke sana.. Kami naik bot dari Jeri Merang..


Sebab tak ramai maka kami dibawa dgn speed boat yg bawak bekalan makanan ke resort.. Yeehhaaa I like sbb lajuuuu..


Alhamdulillah cuaca sangat awesome..


Dalam 30 minit je sampai pulau..


Woaaahh Subhanallah cantiknya..


The resort.. D'Coconut.. Sebab ada dive centre yg kawan hubby recommend..


Ohhhh so breathtaking..


Beach volleyball anyone..


Cantik sangat2 kan..


Nak pi reception @ East.. Lalu sejenak swimming poolnya..


Pool ni pulak located at West.. Menapak jgk dlm jungle kecik nak sampai ke West ni..


Waduuhhh lautnya..


View from our room.. Alhamdulillah..


Subhanallah cantik sgt..


Family Room boleh muat 5 org..


2 katil di atas sana of course lah the kids excited nak tido situ..


Late afternoon stroll cari dinner..


Awesome beach..


Petang tu cloudy sikit but still gojes..


Resort yg tidak lagi beroperasi.. Sayaaaanngg betol..


Theres one small restaurant in between resort kosong tu & D'Coconut.. Dinner situ.. Food not bad & of course mughaah dari resort kami duduk..


Lapaarrr semua..


Tunggu nak tengok sunset tapi jauh nau the other side of the island.. 


Kami layan sunset dari jauh aje nyer & still awesome Subhanallah..

Thursday, June 23, 2016

RAMADHAN KAREEM..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Waduh lama betol tak update.. Moga semua bloggers & frens sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Dalam tazkirah & ceramah Ustaz Ustazah, disarankan banyak membaca doa di atas (di bawah jugak) utk kita bertemu MALAM LAILATUL QADAR.. 

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي 


Bulan Jun tahun ni byk diraikan.. Fathers Day, 20th Anniversary ai ai & Birthday ai ai oso hahahaa.. Jugak tahun ni Ramadhan jatuh banyak dalam bulan June.. Ahad lepas, my adik2 buat surprise Iftar.. Sementelaah nya mak baru sampai dari Kuantan, utk sebelum berangkat ke Mekah pd hari Selasa kemarin baru ni.. Sungguh lama tak tiop lilin & potong kek.. Tapi adab la dgn bebudak sirap merah yg ramai tu lilin dipasang utk deme tiop hahaha..

All of us berkumpul baru ni.. Minus arwah Papa.. Rindu sangat dia esp on Fathers Day.. Moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama mereka yg beriman.. Kesian mak sorang2 selama 22 thn ke sana sini esp naik turun bas pi keje sbb mak takut drive.. Mak memang tough.. Moga mak sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Ni KUIH APAM JAWA kata brader yg jual.. First time ke PARAM (Putrajaya) tapi cari kuih je sbb janji nak nguli Pizza.. Kekdahnya ralit di PICC cari baju Raya amoi, hampir terbabas waktu menguli so terpaksa serah diri cari kuih di PARAM.. Balik rumah pkl 5 baru la bersilat menguli..


KUIH TEPUNG BUNGA & KUIH CARA..


KUIH NERAM.. Semua kuih2 ni RM9.. Tiap hari masak mcm dinner tiap hari cuma tambah satu dessert je.. Nasi & lauk cuma utk sahur.. 

Tahun ni first time puasa di tempat baru ni, Cyberjaya setelah berpindah dari Kerteh pd Nov lepas.. TERPAKSA jugak ikut hubby walopon semua berat hati termasuk suami.. First time duduk kotaraya (area KL/Selangor).. Lepas kawin duduk setahun dgn mak di Kuantan, pastu kena ikut hubby posting di Vietnam, 10 tahun.. Transfer balik kerja ke Kerteh & menetap selama 8 tahun.. And now here we are di Cyberjaya.. Moga dipermudahkan segala urusan utk kita semua di mana jua tempatnya.. Aamiin.. Take care uolss..