Friday, December 2, 2016

PINDAH LAGI..

Setahun di Cyberjaya.. Kami akan berpindah lagi..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Abaikan tukang sidai kain tu. Menyidai sambil nak tengok TV.. Lagipon hujan.. Balcony unit apartment ni kecik aje memang time hujan, tarik tempat sidai baju dalam rumah lah..


Last day utk tgk layout unit ni rupa sebegini.. Sat lagi kotak2 tambahan akan sampai.. Bertabahlah hingga final packing day lepas Christmas nanti..
.
Lepas kawin, setahun duduk dgn mak.. Then kena follow hubby posting in Vietnam selama 10 tahun.. 8 kali pindah randah apartment (tuntutan kerja). Ada yg kata hassle but I kinda like it.. Boleh tukar susunatur rumah selalu, takde la boring tengok yg sama aje.. These furnitures we bought in Vietnam sebelum balik for good.. First time beli perabot sendiri.. Alhamdulillah we both suka yg simple, ber-quality & paling penting "MURAH"..
.
Vietnam byk kilang sbb labour sgt murah.. Jalan2 nak borong pasu besau2, terjumpa kilang export perabot.. Japan/Taiwan design, export quality tapi depa ada jual yg reject.. Tang mana reject pon tak tau tapi serious murah sampai jiran2 Jepun in Saigon dulu siap tanya beli mana.. Even my Spore-Japanese close friend kata mcm her MIL Jepun punya gobok..
.
Later kawan2 turut sama ke kilang itu, and they named the kedai as mine.. Wahaaaa hakak ada kilang perabot kat Vietnam.. Hakak cari yg murah je.. Perasan kejap takpe kan akak @ummuhaikal..
.
Next posting to Kerteh.. Menyewa rumah yg bapaklah besarnya bagi kami anak 2 (seriuosly huge).. Rumah lama design mat saleh mmg cantik tapi ya ampun, ada hallway yg scary.. Mula pindah mmg ada lah nampak & dengar, sabo aje lah.. Siapa yg pernah duduk area situ, mmg tau lah.. My fren @asiahali69 nampak Cinderella lalu tepi rumah 11pm sewaktu sidai kain dlm rumah.. Katanya ada kapal British karam di luar pantai situ.. Me..?? I saw too, different version but aaiisshh forget about it lah.. Rumah akak @ummuhaikal pon pintu terbukak tertutup sendiri kan.. 👻👻👻
.
Ok we can story pasal our rumah tu later sbb akan pindah masuk rumah yg sama lepas Christmas ni.. Apak anak nak rumah tu jgk since its still vacant.. I was aiming for rumah sewa lama  @salmaalsagaff sbb gobok baju/dapor design baru sikit tho more than 15thn. Kids have been sharing rooms with boxes from Kerteh last year, konon nak bukak bila pindah rumah baru.. But Allah has better plan for us.. To be continued..  (Mcm boring dgn perabot lama tu tp hubby said NO JUAL aaiisshhh...)


Kami sewa unit bawah, unit OKU.. Best pintu besar & lebar.. Belakang tu pool tapi baru sekai turun itu pon masa Cyberjaya takde air.. Turun anak beranak sebelum Subuh baru ni.. Will miss u pool, suka tengok je.. Moga dipermudahkan segala urusan kami & kalian juga..


Salam Takziah buat Kak Kasih.. Blogger kasihreda & anak2.. Stay strong Kak Kasih.. Allah sayang arwah lebih dari semua.. Hilang sewaktu ekspedisi  mendaki di Mount Damavand, Iran.. Dijumpai di Yakhar Glacier.. A great fighter..!!

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ  
اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ 

Al Fatihah.. Moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama mereka yg beriman.. 

7 comments:

Kakzakie Purvit said...

Berpindah utk kelangsungan kehidupan begitulah - kita yg hidup ini
Tapi yg berpindah alam seperti hubby Kak Kasihreda moga rohya dicucuri rahmat. Sedih:(

Kakcik Nur said...

Semoga segala urusan dipermudahkan Ilahi :)

Hanis Amanina said...

Heard about Kak Kasih tu, alfatihah T_T

nanti story more on your 'new' house tu eaaa. nak datang lepak, jauh sangat hehe

hanisamanina.com

nohas said...

berpindah ke Kerteh semula?..semoga dipermudahkan segala urusan..

ada jg tengok berita ttg pendaki yg hilang, 2 orang yg hilang..semoga rohnya dicucuri rahmat Allah swt..semoga keluarga yg terlibat tabah menghadapi ujian..

Fatin said...

Semoga lebih happy dapat stay kat kerteh & al fatihah utk arwah..

PAk JUSTAN DI BATANG said...

Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

m.u.l.a.n said...

Kak Zakie, Kakcik, Hanis, Nohas & Fatin : Tq tqsm atas doa.. Alhamdulillah smooth semuanya..