Saturday, September 17, 2016

RESTORAN TERAPUNG SEAFOOD BUJANG FIREFLY..

Haaaa panjang nau nama kedai.. Lokasi dalam mukim Desaru & Bandar Penawar, Johor.. Serves seafood, belangkas, siput gonggong & trip tengok firefly..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Ikut hubby ada hal di Bandar Penawar.. Langsung ke restoran ni.. Alhamdulillah cantik cuaca..


Restorannya terapung.. 


Nyaman aje rasa..


Alhamdulillah tak ramai orang..


Sepanduk baru, last trip tak ada..


Bot besar tu utk tengok kelip-kelip pada malam hari..


Seronok adik2 tu bercuti ya..


Siput Gonggong Masak Sambal Telur.. Alhamdulillah so yummeh.. Last trip datang, siput ni takde tapi ada belangkas.. Masak Black Pepper masa tu sedap sangat.. Kali ni datang belangkas takde tapi ada siput.. Alhamdulillah dapat lah rasa keduanya sudah.. Memang sajian yg dinanti pengunjung kata suami, bagi yg suka lah kot sbb jarang ada kan..


Tomyam..


Kangkung Ikan Masin


Ikan Kukus Masam Manis


Butter Prawn.. Semua lauk di atas kecuali Siput, dgn Nasi Putih + Air Tembikai utk 4 org, pakej nya RM90.00, not bad kan.. Siput satu portion dijual RM15.. Sangat reasonable kan..


Dah kenyang maka balik lah kita..


Banner baru..


Semua ni terapung..


Alhamdulillah cuaca cantik..


Bye bye, till next time In syaa Allah..


Suka the nature..


See u again..


Jauh sikit nak masuk ke restoran ni, kena lalu ladang sawit.. But its worth the trip..


Ni signboard dari main road, kalau dari Kota Tinggi..

9 comments:

Hanis Amanina said...

tak pernah tengok belangkas, haha siap kena google. pepatah 'macam belangkas' je pernah dengar. :D

hanisamanina.com

m.u.l.a.n said...

Tapi bila dah masak, tak namapk langsung rupa belangkas but sedaapp :)D b

LZ - The Blog Owner said...

Tak pernah tahu ada restoren seafood terapung kat Johor...
In shaa Allah kalau berpeluang ke JB pasti akan singgah di situ.. Thanks Mulan for the info.. :-)

gadisBunga™ said...

Kalau makan waktu malam agak agak nampak kelip kelip tak kat situ??

gadisBunga™ said...

Kalau makan waktu malam agak agak nampak kelip kelip tak kat situ??

m.u.l.a.n said...

LZ: Sama2.. Kami pon hubby yg bawak sbb kawan recommend..

Gadisbunga: Kalau dtg malam mmg ada trip tgk kelip2.. Bot besar yg ada deck tu akan bawak pergi jauh sikit, tp kena book dulu tau..

Azian Elias said...

amboiii.. sedap2nya menu dia..
tapi susah betul i nak ke sana mulan. namanya org johor.
mmg jarang sangat boleh ke sana.

LYAfrina said...

nyummm

sedapnya tgk makanan dia

m.u.l.a.n said...

Kak Yan: Laaaa awat org Johor tak sampai lagi heheee nanti singgah lah tapi ya lah ni mukim bhg Timur kan..

Lya: Memang sedaapp tau