Thursday, June 23, 2016

RAMADHAN KAREEM..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Waduh lama betol tak update.. Moga semua bloggers & frens sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Dalam tazkirah & ceramah Ustaz Ustazah, disarankan banyak membaca doa di atas (di bawah jugak) utk kita bertemu MALAM LAILATUL QADAR.. 

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي 


Bulan Jun tahun ni byk diraikan.. Fathers Day, 20th Anniversary ai ai & Birthday ai ai oso hahahaa.. Jugak tahun ni Ramadhan jatuh banyak dalam bulan June.. Ahad lepas, my adik2 buat surprise Iftar.. Sementelaah nya mak baru sampai dari Kuantan, utk sebelum berangkat ke Mekah pd hari Selasa kemarin baru ni.. Sungguh lama tak tiop lilin & potong kek.. Tapi adab la dgn bebudak sirap merah yg ramai tu lilin dipasang utk deme tiop hahaha..

All of us berkumpul baru ni.. Minus arwah Papa.. Rindu sangat dia esp on Fathers Day.. Moga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan bersama mereka yg beriman.. Kesian mak sorang2 selama 22 thn ke sana sini esp naik turun bas pi keje sbb mak takut drive.. Mak memang tough.. Moga mak sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Ni KUIH APAM JAWA kata brader yg jual.. First time ke PARAM (Putrajaya) tapi cari kuih je sbb janji nak nguli Pizza.. Kekdahnya ralit di PICC cari baju Raya amoi, hampir terbabas waktu menguli so terpaksa serah diri cari kuih di PARAM.. Balik rumah pkl 5 baru la bersilat menguli..


KUIH TEPUNG BUNGA & KUIH CARA..


KUIH NERAM.. Semua kuih2 ni RM9.. Tiap hari masak mcm dinner tiap hari cuma tambah satu dessert je.. Nasi & lauk cuma utk sahur.. 

Tahun ni first time puasa di tempat baru ni, Cyberjaya setelah berpindah dari Kerteh pd Nov lepas.. TERPAKSA jugak ikut hubby walopon semua berat hati termasuk suami.. First time duduk kotaraya (area KL/Selangor).. Lepas kawin duduk setahun dgn mak di Kuantan, pastu kena ikut hubby posting di Vietnam, 10 tahun.. Transfer balik kerja ke Kerteh & menetap selama 8 tahun.. And now here we are di Cyberjaya.. Moga dipermudahkan segala urusan utk kita semua di mana jua tempatnya.. Aamiin.. Take care uolss.. 

2 comments:

Rai OurKizuna said...

selamat berpuasa kak.. dah dekat pun tak nyempat nak jumpa jumpa kan.. hehehe

nohas said...

Salam Ramadhan..happy belated birthday..

Sedap2 kuih tradisional..apam jawa tu pernah makan, beli kt Changkat Jering..