Sunday, June 26, 2016

PULAU LANG TENGAH ~ DAY 1

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Banyak betol foto dlm hp ni.. Nak kena delete.. So sebelum delete kena simpan dulu lah dlm blog utk kenangan menusuk kalbu.. Yes, this is the function of my blog.. Kenangan menusuk kalbu hehe.. 


Cuti sekolah baru ni cuma ada seminggu sebelum bermulanya bulan yg mulia.. Apo layie hubby ajak ke Pulau Lang Tengah, sebab tak pernah ke sana.. Kami naik bot dari Jeri Merang..


Sebab tak ramai maka kami dibawa dgn speed boat yg bawak bekalan makanan ke resort.. Yeehhaaa I like sbb lajuuuu..


Alhamdulillah cuaca sangat awesome..


Dalam 30 minit je sampai pulau..


Woaaahh Subhanallah cantiknya..


The resort.. D'Coconut.. Sebab ada dive centre yg kawan hubby recommend..


Ohhhh so breathtaking..


Beach volleyball anyone..


Cantik sangat2 kan..


Nak pi reception @ East.. Lalu sejenak swimming poolnya..


Pool ni pulak located at West.. Menapak jgk dlm jungle kecik nak sampai ke West ni..


Waduuhhh lautnya..


View from our room.. Alhamdulillah..


Subhanallah cantik sgt..


Family Room boleh muat 5 org..


2 katil di atas sana of course lah the kids excited nak tido situ..


Late afternoon stroll cari dinner..


Awesome beach..


Petang tu cloudy sikit but still gojes..


Resort yg tidak lagi beroperasi.. Sayaaaanngg betol..


Theres one small restaurant in between resort kosong tu & D'Coconut.. Dinner situ.. Food not bad & of course mughaah dari resort kami duduk..


Lapaarrr semua..


Tunggu nak tengok sunset tapi jauh nau the other side of the island.. 


Kami layan sunset dari jauh aje nyer & still awesome Subhanallah..

1 comment:

Ainur68 said...

Subhanallah...cantiknya Sis. Saya duduk Terengganu pun x berkesempatan lagi huhuhu...