Friday, February 19, 2016

SABAH : Day 3 - Diving @ KK again..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 


Rabu 10 Feb.. Apak & anak2 terus ke Scuba Junkie lepas breakfast.. Malas lah nak ikut.. Babai je dari kedai mamak tu..


View dari bilik kami.. Sementelaah sorang2 dalam bilik.. Nun di sana SURIA SABAH MALL.. Lagi nun di hujung sana adalah JESSELTON JETTY.. Jetty utk bot2 pi diving atau island hopping..

  
Another view yg paling dekat ialah KINABALU DAYA HOTEL.. Kedai mamak & 7 Eleven berdekatan saja.. Penuh hotel tu masa nak booking..


And lastnya, view yang menghadap HYATT HOTEL.. Across TODAK WATERFRONT tu.. Tempat laluan kami utk dinner tiap malam.. Seperti semalamnya, queen of the house golek2 atas katil tengok Astro On The Go & surf internet.. Nak tidur tak lena2 pon.. Sambil menikmati beskut cicah kopi O ohhh so awesome..


Sharing photos my aboy.. Lunch break after first dive..


Alhamdulillah cuaca cantik..


Visibility dalam air masih kurang elok walaupon langit terang benderang.. Kalau angin kuat, laut memang agak bergelora sikit, mengakibatkan pasir2 halus dalam laut bergerak mengikut arus gelora.. Menjadikan penglihatan dalam laut tidak sharp.. Ni penerangan seorang yg faham sendiri wahahaaaa.. 


Memang tak boleh nak edit.. Apapon they had fun..


Daddy's down there..


Kalau vis elok mesti lagi cantik kan..


Howdy daddy..


Tukar lense tapi still kurang mantap..


Takpe the kids dapat dive jgk after one year break..


Banyak kehidupan dasar laut..


Pit stop 5m..


Melayan masa sbb ada diver senior citizen yg ada problem tank cepat habis oxygen.. 


Aboy captured Nemo..!!


Tak ada turtle pon..


Love this..


More..


Macam lukisan aje nyer..


Ok done with underwater photos.. Petang pukul 5-6 memang dah lapar bangat.. Same place lah warung tepi PASAR BESAR KOTA KINABALU..


Woaahh hello lobster..!!!


Ketam Masak Telur Masin.. Memang mabeles rasanya..


As usual lah, set umai & seaweed..


Sotong Celup Tepung..


Ikan Jebong 3 Rasa..


Dah makan nasi tiap malam kena lah jalan keliling bandar.. 


Memang happening area ni..


Selesai sudah diving utk 2 hari di KK ni.. Balik bilik lepas dinner, the 3 divers kena cuci & keringkan equipment.. Fin yg panjang tu hasil dihangkut dari Perth baru2 ni.. Christmas sale  katanya.. Takpe sbb dia beli & dia yg bawak.. I is look2 only dari tepi hahaa.. 

3 comments:

Hanis Amanina said...

scubaaa tuuu :D sy ni berenang pun tak hebat mana ahaha

aizamia3 said...

Cantik2 pemandangan dalam laut tu walau gambar tak sharp.

LYAfrina said...

cntik sgt pmndangan jeti tu...

puas hati mkn seafood..