Thursday, February 18, 2016

SABAH : Day 2 - Diving di Pulau Mamutik

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 
Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Lepas makan roti canai di restoran kat tepi HOTEL LUCKY 11 tu, the 3 scuba divers tu terus ke dive centre, Scuba Junkie.. Kita hantar je sambil2 exercise morning walk lah konon padahal tak jauh pon.. Fyi, kat tepi hotel tu pon ada 7 Eleven.. Sangat2 convenient..


Alhamdulillah weather sgt cantik..


The Dive Centre..


Off they went to the jetty.. Babai & enjoy..!!


Balik hotel tadaaaaa tak payah susah2.. Murahlah kiranya kan.. Tak perlu cari kedai dobi.. Hantar semua kat reception je..


Sementelaah 3 beranak ke dalam laut, the mother golek2 atas katil dgn perasaan yg amat gumbira yg tak terkata.. Pagi2 wifi bagus sgt sbb mostly penghuni bilik keluar kan.. So I is can guna wifi dgn pantasnya.. Menyambil dgn kopi teh biskut berjenis2, waahhh best sangat.. Ya lah nanti balik rumah, kerja tak abis2.. So thats the time lah the queen boleh relax kaaann hahaha..


My dear amoy ni mmg manja dgn apak dia.. Foto ehsan my aboy..


Visibility kurang elok sbb masa CNY tu kan ada ribut di beberapa tempat.. Sikit sebanyak mempengaruhi keadaan dalam laut jgk..


My darling aboy..


Lepas first dive..


Alhamdulillah tak gaduh ya kamu berdua ni..


Sempat berselfie ya hahaha glad u guys seronok..


Lunch break kat Pulau Mamutik.. Rasanya aaahh kena reconfirm dgn depa..


Second dive..


Air masih kurang baik visibilitynya tapi Alhamdulillah current tak kuat..


Ooiittt tak masin ke air laut tu..??? Ohhh my amoy..


Keluar dinner pukul 6 sbb dah lapar sangat..


Yeeeyy second night makan UMAI..


Seaweed... Yeeyyy...


Dan lagi yeeeyyy sedaappp..


Apaknya tak nak nasi & opt for ubi ni instead.. Sedap jgk tapi UMAI kena makan dgn nasi tau..!! Satu malam naik 1kg berat badan ni.. Tak pe bukan selalu kan wahahahaa..


Jus Avocado yg awesome.. Dgn sambal belacan yg dicampur dgn air asam utk cicah dgn IKAN JEBONG BAKAR.. Ya ampon selalu sempat amik foto side dish je.. Bila ikan bakar sampai, semua macam kebulur.. Hp & camera entah ke mana dah..


Ok lah yg ni je ada.. One of ikan2 bakar ni dah kami ngap dgn jayanya.. Tapi hubby suka IKAN JEBONG atau org Sabah panggil IKAN AYAM LAUT.. Memang sedap IKAN JEBONG ni..


Sotong bakar pon amat yummeehh.. 3 ekor kecik je pon dah penuh sepinggan..


Belum try lagi..


Siap makan kami ke PASAR FILIPINA.. My sista suggests berkali2...


Waahh banyak jugak hasil dagangannya..


Ohh ni dia brooch2 mutiara dll nya..


Banyak & cantik tapi kami cuci mata je..


Selesai di PASAR FILIPINA, kami menapak ke SURIA SABAH.. Latest shopping mall ni rasanya.. Saja2 jalan utk cuci mata..

Alhamdulillah smooth semuanya.. Seronok..

4 comments:

idzwa kamaruddin said...

rindu sabah!

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah...percutian keluarga yang menyeronokkan.

Kakcik pun bila dapat peluang tinggal sorang diri di bilik hotel rasa bukan main 'permaisuri' lagi...:)

Kakcik suka juga merayau dalam pasar basah dan pasar filifina tu, tapi bab membeli memang kakcik kedekut!

Daddy Ziyyad said...

Huh!
Ingatkan ikan jerung bakar tadi!
Hahaha..rupa rupanya jebong.

Sedap ye seaweed tu? saya tak pernah makan...pernah makan pun yg dah dijadikan keropok

nohas said...

banyak jenis rumpai laut..fresh from the sea..

suka gambar2 under the sea..