Tuesday, February 9, 2016

DAY 9 : Freemantle & King's Park, PERTH

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. Alhamdulillah cuaca pada hari ke 9 kami di Perth (24 Dec 2015) sangat ok, 24'C hari tu.. Kami ke Freemantle.. Antara tourist spot di Perth..


Welcome to Fremantle katanya hehe..


Ronda2 cuci mata dalam marketnya.. Banyak sgt hasil yg dijual tapi kami kurang berminat.. Masa tu waktu pagi & tengah hebat breakfast lah diorang tu sbb byk food stalls.. 


Posing sat naaa.. Susah tau nak mintak diorang ni dipukul gambar.. Keluar market sbb nak ronda2 di luar pulaknya..


Di hadapan Freemantle Technical School.. 


THE ROUND HOUSE.. Oldest public building still standing in Western Australia, overlooking Bathers Beach and the Indian Ocean.. Penjara asalnya..


Nak rasa letak kepala kekdahnya ya..


He loves history.. Rajin membaca.. 


Dipaksa gitu.. Bertabahlah kamu ya..


Last but not least, di perkarangan luar Round House.. Alhamdulillah beautiful weather dgn bayu Lautan Hindi yg agak kuat.. Nak terbang tudung den.. 


Done at Freemantle.. On the way to next destination pulak.. Sementelaah lampu trafiknya merah, cantik pulak senibina rumah ni..


Off to Coventry Village utk mencari daging proses yg halal..


Sini rupanya.. 


Alahai frust kami.. Ingat kan ada smoked beef macam Biltong/beef jerky di Cape Town tahun lepas.. Tak mau la yg fresh lagi.. Dah tak ada masa nak masak.. Last day udah gitu.. Takpe lah takde rejeki..


Passed by mall kesukaan kami yg ada Kmart & Coles... Tempat fav beli barang dapor.. Mudah & murah..


Alhamdulillah petang tu suhu masih 24'C.. Subhanallah memang cantik sangat semuanya..


Memang bestlah jalan kat KING's PARK.. Banyak section nya.. Ada RIO TINTO NATUSCAPE, SYNERGY PARKLAND, BOTANIC GARDEN & banyak lagi..  


Posing lah jugak paksa diri wahahaa..


Breathtaking kaannn..


Lepak dulu amik nafas..


King's Park ni banyak sangat section nya.. Memang awesome..


LOTTERYWEST FEDERATION WALKWAY.. Kita nak amik gambar semua tu kan, tapi yg alert my aboy saja.. Apak & amoi ada photo session sendiri aiisshh..


Overlooking SWAN & CANNING RIVER..


Botanic Garden..


Subhanallah.. Love this spot..




Western Australian Botanic Garden..


Ahakss terpijak gitu..




Last but not least..


Farewell Kings Park.. 


To WATERTOWN BRAND OUTLET CENTRE nak cari dinner utk malam terakhir.. Senang je sbb seberang jalan apartment je.. Malam tu je kami beli.. Sebelum tu utk dinner semua kami masak/prepare sendiri..


Dulunya HARBOUR TOWN.. Factory outlet yg murah2 harganya.. Banyak dah tutup.. Apa taknya sbb diorang nak makan besar, esoknya kan Christmas..


Bye bye Watertown..


My kebab dah di-ngap dgn pantas sbb lapar.. This was my amoi punya.. Cheezy fries.. Tetiba rasa nak buat nanti..

1 comment:

aizamia3 said...

Subhanallah.. cantik dan indah pemandangan dekat sana.. ;)