Tuesday, February 9, 2016

DAY 7 & 8 : 40'C in PERTH.. Waduuhh..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. Hari ke 7 & 8 di Perth lebih santai & relax atas sebab cuaca yang sangat panas sampai mencecah 40'C..


Day 7 - Sesaja try masuk Adventure World.. Maakk aaii kena tutup mata sebab ramainya ke waterpark.. Sexy diorang tu huwaa.. Apak & anak2 pi lah explore mana tahan di bawah suhu sebegitu.. Maknya jumpa bench bawah pokok & lepak lah situ sampai diorang puas.. 


Cuaca memang baik Alhamdulillah.. Mata tak boleh bukak besar.. Terik sangat..


Last but not least dapat capture yg ni je.. Tak kose nak naik lah.. Apak & aboy je naik.. Amoi pon tak nak..


Masuk kereta haaaa bukti suhu 40'C sebegitu.. Di sana nanti bagaimanakah kita kan.. Moga kita semua sentiasa dilindungi & dirahmati Allah.. 


Food utk lunch memang dah siap awal pagi.. Tak tahan keluar kereta, kami pakat makan dalam kereta saja..


Alhamdulillah dapat port bawah pokok yg sangat redup.. Babai je lah picnic table kat park tu..


Misi mencari Halal Butchers' Shop..


Berapa kali pusing tapi tak jumpa jugak..


Tak jumpa pon lagi tapi seronok tengok kawasan perumahan tempat orang.. Bersih, kemas & teratur je.. Biarpon di celah2 rumah besar ada rumah kecik2, namun semuanya bersih, kemas & teratur..


Tiap hari lalu Perth Arena, tak ada attraction sangat nak ke dalam tu tapi senibina memang menarik..


Day 8 (23 Dec 2015) - Cuaca memang masih panas.. Kami semua dapat mild fever tapi Alhamdulillah tak teruk.. So banyak spend indoor je..


Masuk COLES saja bersesak dgn diorang yg nak sambut Christmas.. Gerraamm je tengok harga tapi malas nak angkut.. Sbb hubby dah angkut barang dia suka dari gudang DIY.. Besaarrr jugak tu nak kena hangkut..


Murah & kualiti bagus.. Adei jauhnya nak angkut..


More & more..


Beli jugak sikit2 buat baju duduk dalam rumah sbb tak menepati Syariah kan.. Murraahhhh.. Beli 2-3 helai je..


Yang ni wajib beli lah sbb kat Msia sgt mahal berdentoms.. Cherries..!!!


Bye bye COLES..


Adoi menarik2 sangat.. Tapi dah stop collect art & crafts semua ni.. Dah ada satu yg lama cukuplah..


Kmart pon antara tempat mencari barang dapor.. 


Lepas shopping barang dapor kami ke MEGABES.. Kedai cenderahati murah kat Perth ni.. Sbb nya ialah dijual dari gudangnya, tidak di kedai yg kena bayar sewa..


Dapat info dari menggugel, alahai lupa sangat dari blog mana sbb nak cepat.. 


Macam2 ada tapi kami miss soru tshirt lengan panjang sbb pemain hoki Msia dah borong banyak hari sebelum tu.. Depa datang dgn bas, mau tak banyak memborong..


Murah banyak dari di bandar..


Beli lah sikit2 utk adik beradik..


Thats WEN TEO, the owner yg sangat friendly & helpful dari Singapore..


Gudang Megabes.. Gudang cenderahati murah di Perth..


Simpan ni kalai nak ke Perth nanti..


The map.. Kami drive sendiri so guna GPS je tapi rasanya ada bas awam ke area ni..


Balik apartment kami melantak Cherry sepuasnya sbb dah masak sangat, musim dia pon dah nak habis.. 

2 comments:

NEKCIK said...

Waduuuh leleh air lior tngok cherries tu. Seciput pon 20 hengget

NEKCIK said...

Waduuuh leleh air lior tngok cherries tu. Seciput pon 20 hengget