Sunday, January 31, 2016

DAY 6 : Busselton to Perth..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. 

Bila line internet semput, mula la mood nak update ke laut.. Nak BW lagi lah sakit.. Wifi memang slow sini.. Nak amik Unifi, port pulak dah tak cukup.. Takpe lah, bertahan saja.. Rindu blog, paksa kan jugak curi masa update kejap.. Day 6 di Western Australia hari tu, kami terpaksa tinggalkan Busselton yg cantik untuk ke Perth pulak.. Rasa jgk menyesal patut duduk semalam lagi.. Tapi atas sebab susunan hotel nak yg murah, kena lah ikut bajet.. 222km boss drive dari Busselton ke Perth..


Lepas check out motel, kena jgk singgah pantai yg lawa itu.. Alhamdulillah beautiful weather.. 


Till we meet again..!! Missing u already tau..


Konangan apak omak hehe..


Belajo la rajin2 nanti boleh sambung study sini ya anak2 In syaa Allah..


Farewell.. Farewell.. 


Bye bye Busselton..!!


Syahdu je bandar ni..


After 2 1/2 jam journey, Alhamdulillah sampai ke Caversham Wildlife Park.. Kids nak tengok hewan2 Australia..


Alhamdulillah cuaca yg baik utk outdoor activities..


Memang bajet time, sampai je kita soru dulu.. Dah masak awal kat motel tadi.. Lunch nasi & lauk2 instant ie telur rebus & kari salmon.. Bawak je pes kari dll Uncle Brahim dari Malaya.. Ikan banyak kat Coles, Target, Kmart dll.. Salmon atau Tuna dll.. 


Kusyuk & tawadduk makan sbb lapar.. Omak nya as always lah memfoto mana patut utk kenangan..


Koala time..!! Tak padan dgn budak2 dia ya..


Maybe cuaca yg sangat panas, kangaroo tu semua kepenatan tak aktif gayanya.. 


Tapi nak jgk posing dgn abang boboi ya..


Seronok tengok proses mencukur bulu kambing bebiri.. Expert sungguh uncle tu..


Tak puas, masuk lagi kandang koala.. 


Takpe main la puas2..


Hewan yg paling lama tidur sehari.. 16-18 jam sehari..!!! 


Aiisshhhh me no like one..


Bye bye Caversham..


Off to the city..


Lalu je naaa.. 


Alhamdulillah kitchen lengkap..


Kids' room..


Omma appa's room..


Living area.. Gojes..


Tak tau pon City Apartment ni hanya cross jalan utk ke Water Town yg dulu dikenali sbg Harbour Town..


Masuk lepas pukul 5pm.. Kedai banyak tutup..


But kan, kedai outdoor masih bukak.. So bertabahlah kami menunggu apaknya mencari barang..


Off to Coles nak cari brg dapor..


Senja di Kota Perth..


Beli Smoked Tuna & sliced cheese.. Murah kat sana.. Ubi kentang dah borong byk sebelum tu. Carrot pon dah ada. Garlic spread dah beli awal2.. Senang utk menumis & season apa2 ie potato, carrot, ayam ikan unta.. Senang je kan masak.. 


Perut kenyang lepas tu basuh kain.. Tak pon tau ada mesin & dryer jgk dalam apartment ni.. Alhamdulillah smooth semuanya..

6 comments:

Hanis Amanina said...

tetiba rasa rindu pulak travel dgn my parents June lepas. Masa tu laaahh sy rasa makan masa travel yg paling terjaga. :D hehe kalau travel sendiri2 ni banyak aci dan je makan. Kalau dgn mak, mmg masak selalu.

Azian Elias said...

Seronoknya dia ke sana ye.. selalu mulan travel sure drive sendiri ye.. seronok gitu.

NEKCIK said...

Wah seronok baca citer jenjalan tmpat orang ni ye..tapi makiii panehnya ye..

NEKCIK said...

Wah seronok baca citer jenjalan tmpat orang ni ye..tapi makiii panehnya ye..

NEKCIK said...
This comment has been removed by the author.
NEKCIK said...

Wah seronok baca citer jenjalan tmpat orang ni ye..tapi makiii panehnya ye..