Saturday, December 19, 2015

DAY 4 ~ Busselton to Cape Naturaliste..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Semalam Sabtu 19/12, internet banyak slow.. Tak lepas2 nak update.. Masih lagi update dgn hp sbb margin dok ke kiri lagi.. Kalau dah elok centre tu maknanya dah dapat edit lah..


Semalam pagi ke Busselton Jetty lagi.. Alhamdulillah weather sangat cantik..


Berusaha menamatkan morning walk..


We did it.. 1.8km ke hujung jeti yg terpanjang di Hemisfera Selatan.. Di Lautan Hindi gitu..


Sejoookkkk ya amat sbb angin lautan bertiup kencang..


As always la fotogerafer kerjanya amik gambar kaaann..


Ni kawasan bebas SHARK.. Area Perth & ke selatan memang banyak sharks.. Tiap tahun ada yg jadi korban..


Alhamdulillah mission accomplished..!! Morning walk 3.9km yg awesome..


Next stop to NGILGI CAVE.. Cave underground 37m dlm 12 tingkat bangunan..


3 beranak baring dlm cave nak tengok stalagtites..


Subhanallah..


Seronok dia..


Gua bawah tanah ni.. Ciptaan Allah yg Agung..


Cantik..


The Ranger dok cerita details pasal gua ni..


More..


Tak puas amik gambar..


Orang lain dah keluar dah.. Kami kat dalam lagi.. Can stay as long as u want tau..


Awesome sangat..


The biggest yg dapat amik..


Bye bye..


Cari tempat lunch.. Woaahh Subhanallah at BUNKER'S BAY..


Apak & anak pompuan nak makan tepi laut..


Subhanallah memang cantik.. Alhamdulillah weather pon sangat cantik..


Omak & boboi makan kat picnic table je jaga barang sbb angin Lautan Hindi sangat kuat..


Haaahhh nampak gedung DIY..


Kot ada kat Malaya, dia nak buat perabot sendiri..


Kami pompuans yg menunggu dgn sabar..


Grocery shopping kat COLES..

Friday, December 18, 2015

DAY 3 ~ Perth : Salam2Benua & Busselton..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. Bangun pagi2 kena siapkan bfast & lunch.. 


Kari Tuna Chunks & rebus telur.. Jugak masak nasi..


Lepas je check out hubby ajak pi Dive Superstore.. Boss nak pergi so semua kena layan lah kan hehee..


Habis anak2 kena keluar sbb lama jugak memilih barang..


Settle semua, down south lah kita.. Lalu Perth City tapi tak masuk city pon..


Woaahh I like..


Selama ni tengok dalam blog & Insta je.. Alhamdulillah hari ni sampai jugak ke sana, rumah Cik Mynn, blogger SALAM DUA BENUA...


Maakkk aaii dah penuh semeja..


Ohhh the kebun...


Awesome..!!


Gerraamm je tengok..


Us.. Dua2 pemalu tau..


Memang nasi masak pagi tadi tu kena simpan utk dinner.. Hehee..


Tak terkata deliciousnya.. Tqsm Cik Mynn.. Dapat jugak rasa.. Selama ni tengok kat screen hp & laptop je, Insta & Blog..


Wallaaaa.. Dia kembang sambut kami datang..


Malu2 tomato ni..


Ohhoooo kembang setaman bunga nya..


Limes.. Color lain sikit..


Tqsm Cik Mynn for having us.. Also to Alya & Zahra sebab layan potpet kami satu family.. We had great time at your place.. In syaa Allah jumpa lagi..


Bye bye Mynn.. Miss u already..!!


On the way to Busselton..


Srop kejap boss mengantuk kekenyangan..


Memang lena lah.. Cool breeze walopon paneh terik..


A must...!! Coffee dlm termos & mixed nuts..


Tak cukup makan cherries kat rumah Mynn, kami stop beli tepi jalan kebetulan jumpa.. Dah terlajak tapi reverse lah terpaksa.. Musim cherries so murah lah..


Haaa amik 2kg terus..


After 2 jam setengah, Alhamdulillah sampai Busselton..


4 beds motel.. Ada microwave, fridge dll jugak..


Awesome tapi tak kuasa nak ber-BBQ tengah sejuk.


Sampai je, terus basuh baju..


Siap basuh baju, kami jalan pi Busselton Jetty..


Maakk aaii tak sejuk ke kamu memancing petang gelap sejuk gugup ni..??


Longest jetty in southern hemisphere..


Gepgraphe Bay.. Sempena nama kapal Nicolas Baudin, seorang explorer dari French pada May 1801.. Alhamdulillah cuaca elok walaupon cloudy sikit..


Dah nak Maghrib.. Kena balik dulu.. Alhamdulillah smooth journey today..