Thursday, March 19, 2015

PULAU SIBU, MERSING

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..

Hope everyone in great health.. Weekend baru ni 3d 2n di Pulau Sibu.. Bot dari Jeti Tanjung Leman, Mersing tau.. Bukan dari Jeti bandar Mersing.. Ada Family Day.. Update dgn hp ni sbb foto semua dalam hp hehehe.. Ignore je alignment lari kiri kanan tu ya.. Nanti edit kendian..


The water..


The Jetty..


The Room..


The Pool..


Lepak kat hammock sementara tunggu the divers bersiap2 masuk laut... 


Bright & sunny.. Alhamdulillah..


Off the went.. Daddy & the girl.. The boy kena quarantine lagi.. Tak boleh dive lagi naaa.. Family lain pi snorkeling tapi tak dapat lama sebab banyak jellyfish rupanya.. So aktiviti laut dah di-ban utk sementara waktu. Kata sorang adik staff tu, jellyfish ada time Mac-April rupanya.. Tapi bukan tiap hari.. Rezeki masing2 lah kalau time datang ada jellyfish.. Gatal & bahaya jgk tu..


Visitors lewat petang.. Sharing biscuits with the deers..


Ahaaaa over friendly Peacock sampai nak naik bilik naaaa.. 


Sunrise..


More Chalets..


More rooms di atas sinun..


The other side of the island.. Like Maldives, one resort one island.. Awesome..


 Subhanallah cantiknya..


Jungle Trekking..!! Woaahhh amazing view..


Pit stop sat naa.. Amik nafas..


Breathtaking...


Beautiful..


There's a small village at the bigger island belakang tu.. Macam nak duduk sana je..


Se for kenangan..


Trekking down..


Sea Cucumber @ Gamat.. Boleh main watergun dgn gamat ni..


Mangrove @ Bakau..


Peace..


Last but not least..


Alhamdulillah great time trekking..


Sunset.. Malam ada "MOONLIGHT WALK" boleh tengok Blue sand yg glowing dalam air laut tepi beach.. 


BBQ..


Alhamdulillah.. Sedap.. Kenyang..!!! Last nite @ Sibu Island Resort.. 


Jacket Platform @ Teluk Ramunia.. Jalan2 Pengerang cari seafood..


Off to KL.. Encik ni ada meeting Senin & Selasa..


The location.. Map dari cuti.my..

Nota : SIBU ISLAND RESORT (juga seluruh Malaysia)..

Memang tempat yg awesome utk nature lovers, honeymoon, family day, team building dll.. Macam Maldives, satu resort satu pulau.. Kira private island lah.. Hosted "SURVIVAL" (France) Programme suatu ketika baru ni.. 

Pesanan hamba yg marhaen ini, sila lah jaga kebersihan di mana jua anda berada, walau setinggi mana pon tahap pendidikan anda.. Bagi syarikat & organisasi juga pekerja, jangan lah abaikan maintenance (penyelenggaraan) supaya apa2 yg dibina akan panjang hayatnya.. Supaya boleh dinikmati oleh semua.. Jangan lah bazirkan duit yang ada.. Janganlah abaikan benda yang telah dibina.. 

Sekian, Terima kasih.. Maaf zahir batin..

Saturday, March 7, 2015

B.A.W.O. (SINUS WASHOUT)... Baru tau..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

Semalam & today bersantai kesejukan di hospital.. Biar gambar berbicara.. Maap update kat hp memang alignment lari sana sini hahaa...