Wednesday, September 16, 2015

Monday, September 14, 2015

NORWAY & IKAT KAKI..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Hemsedal & Voss, NORWAY.. Alhamdulillah smooth driving trip.. Throwback June 2013.. Subhanallah cantik sungguh Scandinavia.


Sunyi sepi takde orang kat hiway di kawasan pergunungan ni.. 


Aiyayyayaaa.. Seriau den..


Stop rehat kaki, lepak tepi tasik, tepi bukit, minum kopi, makan cekelats.. Sekian dulu episod THROWBACK ni ya..

Cuti Hari Malaysia 2-3 hari lagi.. Cuti sekolah & Raya Haji next week je pon.. My King ni asyik ajak ke sana sini.. My dearest, one done (UPSR) but one more to go ni next month.. Hold lah sekejap ya.. 

********************


Memang tahun ni kena ikat kaki kejap sbb anak2 nak exam.. Memang la dah garu beribu kali dah kaki ni asyik gatal je.. Habis exam pon nanti ada episod lain pulak.. Rabbi yassir walaa tu'assir.. Moga tenang & senang sewaktu exam.. Moga cemerlang dlm exam, dunia & akhirat..

Monday, September 7, 2015

Esok dalam Sejarah..

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA.. 

Kesibukan mak nya yg melanda sejak tahun lepas akan hampir tiba ke penghujungnya.. Bukan utk selamanya.. Perjalanan sebagai seorang pelajar.. Kena lah amik exam ya.. Tak macam zaman 80an dulu.. Relax je nak amik exam.. Tempat tuition tahun lepas tak dapat digunakan lagi maka kekdahnya sejak awal tahun ni, 2 bilik di rumah kami ni dijadikan tempat tuition anak2.. So thats why lah ai ai busy sikit kekdahnya tahun ni.. Ada lagi kisah lain ngapa ai ai busy.. Wait wait lah story later..


Abangnya terbolos tak amik UPSR 3 tahun lepas.. Daddy kata tak payah.. Aiisshh.. So esok my amoi akan merasmikan pengalaman amik exam (UPSR) dalam kelorga kecik kami.. Abang pulak tunggu giliran Okt ni utk PT3 pulak.. Ngapa tak berdebar mcm orang lain ni..?? 

Keep telling the kids, dah usaha so lepas ni doa & tawakkal lah kan.. Dah pergi sekolah, tak ponteng, buat homework, pergi kelas tambahan sekolah & tuition, buat latihan sendiri, semua ni usaha lah kan. UPSR je pon.. Jangan lah sampai anak pengsan & sesak nafas hanya sbb suspen nak amik UPSR.. Nau'zubillahi minzaalik.. Kesian anak2 ni, baru 12 tahun.. Tapi tu lah kan, dah sistem macam tu.. Macam nak pergi berperang je pulak.. Sistem pembelajaran macam berpaksikan keputusan yg cemerlang.. Khuatir kualiti & nilai murni dalam kewajipan menuntut ilmu diabaikan..

Moga tenang & senang menjawap nanti ya my sweet amoi.. Rabbi yassir walaa tu'assir.. Moga berjaya di dunia & di akhirat..