Monday, May 25, 2015

A WEEK AGO.. AD HOC STORY..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Hope everyone in great health.. Maap update dgn hp so alignment akan lah lari ke tepi.. Nak tunggu update dgn laptop mau lepas Raya baru jadi agaknya.. Birthday dua beradik ni beza 5 minggu je.. 

Sementelaah si adik dah Darjah 6, gagahkan diri buat small birthday gathering.. Jadi, tak jadi, jadi, tak jadi dah beberapa kali, last minute bila amoi ni tak jadi join aktiviti sekolah Rabu dulu lepas, kami decide buat jgk Khamis 14/5 tu.. Barang dah ada sikit.. Order je lah mana boleh.. Yezzaaa macam katun nak siapkan semua in 24hours..

Alhamdulillah sini ramai toke kuih boleh order last minute hehee.. 


A Carrot Cake for abangnya.. Deco je lah mana sempat.. Janji ada skateboard nya.. Tak sempat buat banyak skateboard :(


Another Carrot Cake for amoi dgn Unicorn nya.. Hahahaa bukan edible ya.. Kedai cake baru punya pekerja tak reti guna printer edible haaiisshh.. Kena print atas kertas je lah pastu tepek atas plain instant fondant..


Choc Cake buat tambah atas meja.. Alhamdulillah siap 3 cake dalam satu malam.. 


Marshmallow, jellybean dll tu memang dah order awal buat siap sedia senang diri je hehehee..


Cream Puff di-order & Puding Cocktai tu kawan bikin..


Haaa senang je birthday budak.. Nuggets, Drummets & Mini Sosej.. Memang licin.. Sushi tu dapat buat banyak tu je sbb seaweed dah abis..


Goody Bags...


Alhamdulillah kena berdas2 bebelan tapi Kak Mas buatkan jugak Pulut Kuning ni...


Cik Yatt's..


Order.. Tqsm Kak Pidah tolong ambik kan..


Paling senang buat Agar2 Kosong..


Ada leftover roti.. Buat Puding sempoi..


Muffin Pisang terhangos.. Kalut buat macam2.. Takpe asalkan tak rentung kan..


Moga sentiasa sihat, dilindungi & dirahmati Allah.. To u both...


Moga menjadi anak yg soleh/solehah & berjaya di dunia & akhirat.. To u both... Mummy & daddy love u both to the moon and back..!!


The tetamu.. The boys.. Gegirls datang lambat.. Alhamdulillah smooth one..

10 comments:

Kakcik Nur said...

Happy belated birthday Prince and Princess...

Semoga menajadi penyejuk jiwa ayahbonda dan menjadi bekal untuk ke syurga... :)

LYAfrina said...

semua sedap2..kek cantik..sweet n colourful..

happy belated birthday buat kedua-duanya ;-)

Rai OurKizuna said...

happy birthday marsha & zharif.. besar dah bebudak berdua ni kan..

rajinnya kak..dalam pada simple2 tu.. lost count saya berapa biji kek semuanya.. hahaha..

aizamia3 said...

Selamat Hari Lahir buat mereka berdua.
Moga sihat dan kuat dalam menjalani rutin harian hendakNYA..

Deco yang simple but nice.. ;)

mrs.smile said...

Assalamualaikum kak mulan..
happy belated bufday untuk abang dengan kakak! moga membesar menjadi anak2 yang membahagiakan ibu bapa..

makanan tu makanan tu...aduss semuanya best2

pB said...

dalae banyok banyok , raso bledo meroh tu sedak jah

makae pulok sejuk sejuk

nurazzah8 said...

Happy Belated Birthday ...

InsyaaAllah membesar menjadi anak-anak yang soleh dan solehah

Delores Hope said...

Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

tiga lalat said...

salam. hee happy belated birthday dan selamat berpuasa., ;p

m.u.l.a.n said...

Tqsm semua for the kind wishes & doa...