Monday, May 4, 2015

A PARK (YANG SUPER AWESOME), PULAU MERANTI, PUCHONG..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

Woaaahhh bersawang lama tapi tak lebih 5 weeks kaaannn, jiwa raga hati ini masih rindu sama ini dunia blog.. Sharing family gathering kami yg meriah bersempena wedding cousin 1.5.15 baru ni.. Baru edit tapi foto dari hp tak sama size lah pulak sebahagiannya... Pls abaikan ya..


Areived safely 8pm in KL from Kerteh.. Terus ke A PARK.. Memang tak pernah dengar tempat ni.. Penat tapi excited to meet anak cucu Tokki Salleh.. Malam buta semua tetap bekerja.. Awesome cousins..!! I am the eldest cucu tapi tak ada kuasa veto lagi hahahaa...


Briefing lah kekdahnya before the big day esoknya.. Outdoor punya team ni.. 


Ni pulak team Indoor.. Apa lagi kalau tak mencucuk sana sini..


Almost done.. Waiting for konvoi balik Putrajaya.. But later I was asked to stay... Yeehaaaaa...


None of these dapat ditolong sbb kita jauh lah..


Sementelaah tu, ronda2 banglo awesome ni.. Serious cantik.. U all google je lah cari A PARK PUCHONG..


Owwhhh supposedly ini bilik pengantin tapi parents pengantin yg tidur sini.. The pengantin tidur kat sofa at living area dgn my girl, tak mau duduk bilik atas yg cute & sweet itu sebab hhmmm macam menakutkan sikit.. Its a loft room with so banyak nau section2 nya... In the end me, hubby & my boy slept there.. Hhhmm betol kata my cousin tu.. Pejam mata je lah.. Tapi takde apa pon.. Cuma design je begitu..


Was about to sleep but my dear aunty ajak round tengok the gazebo etc if they're properly decorated etc.. Risau lah kan dia.. Its 2am you but mata ni pon belum mengantuk sbb tengah excited dgn tempat awesome ni.. 


Tempat Akad Nikah..


Final touch dari seorang ibu.. Last dah tu.. My room to zzzz sepatutnya in Putrajaya but my dear cousin wanted me to stay & tidur di situ..!! Merasa lah tidur banglo awesome, macam di Holland je.. Alhamdulillah..


1.5.15.. Woke up for Subuh & lari keluar rumah to enjoy the beautiful scenery.. Snap lotsa photos lah jugak.. Bila lagi kaaannnsss... Me sleep there Alhamdulillah..


Subhanallah..


Memang macam kat Amsterdam or Edam or... Holland lah..


Its a huge area.. Ada banglo, gazebo, tempat jamuan, jambatan kecik, tasik kecik, terusan, hutan kecil with pokok2 yg rimbun.. Alhamdulillah the owner ni diberi idea oleh Yang Maha Esa untuk construct this park..


Angle mana pon semua cantik..


Hhmmm.. Speechless lah..


Alhamdulillah beautiful weather.. THE BANGLO yang awesome..


Rest area cum meeting etc.. Banyak lagi but my legs cudnt tahan.. Must save for the menyambut tetamu session... Huge park.. Yes its huge..


Hantaran dah angkat pi gazebo & my not-so-little anymore hero was on duty to guard the hantaran walopon belum mandi.. 7.30am gitu..


PATIO.. Outside dining area..


Another one sebelah je.. Outside living area.. Facing small lake with jetty.. Ohhh my..


Siap sedia semua.. Mencari lah samping, songkok dll.. Riuh rendah nak bersiap.. Memang macam Raya..


The Bridesmaids.. Termasuk my gegirl as bidan terjun..


Majlis AKAD NIKAH @ The Gazebo.. Alhamdulillah smooth one.. Panjang sikit ceramah before akad.. Tok Kadi pon suka tempat ni..


Ok lets tukar the hantaran..


My 2 heroes on duty @ GATE 1..


With SIL, one & only bro + my hero yg junior.. We're the guards @ GATE 1.. Seronok ehh lama tak jadi penyambut tetamu.. Meeting the guests paling awal.. Paling best bila jumpa kawan2 lama aunty.. "Ehh u anak sedara N ya.. Dah besar"... Haaa ahh.. Besar dah aunty budak comot ni, anak dia 2 dah..



Its a must kan.. Walaupon tak cukup korum.. Some had to leave early.. All had fun.. Lama tak jumpa cousins yg jauh2.. Segala kekurangan semuanya dari kita hamba yg marhaein & telah ditakdirkan.. Alhamdulillah smooth semuanya...

Take care u all..!!

14 comments:

nohas said...

cantiknya banglo ni..sesuai dgn tema wedding ni..garden wedding..suka konsep hantaran..very sweet..

mrs.smile said...

memang cantik sangat banglo ni kak mulan..bekenan sungguh

Hanis Amanina said...

i love that kind of rooftop! :D skrg ni suka jalan2 taman perumahan kat sini, bagi ada idea utk future rumah sendiri, kalau ada rezeki :D

DzuHata said...

eh i dok puchong pun taktau tempat ni huhu (cover muka)... nice sangat tempatnyer.. bleh ke kalau kita nak masuk2 suka2 or mmg kene reservation bagai dulu?

pB said...

kat mana nie??

Sewa ker ??

Azian Elias said...

bestnya mulan..

berapa sewa nya tu?

maklang said...

Salam.. Bestnya rumah tu.. Sukaaa

m.u.l.a.n said...

Nohas: Mmg cantik sgt..

Mrs Smile: Semua pon berkenan kan.. Mmg cantik..

Hanis: Haaa nanti jemout I ya pi rumah baru..

Dzulhata: Haaaa awat orang Puchong x tau ni..

Pb: Ha ahh sewa utk wedding plus homestay kt banglo tu satu malam..

Kak Yan: Tak tau brp.. Lupa angkat satu brochure..

Maklang: Mmg best rumah ni..

nurazzah8 said...

cantiks cantiks cantiks!

suka nya ..teringin juga nak tahu berapa sewanya ..

Apa khabar mulan?

IBU PUSPITA said...
This comment has been removed by a blog administrator.
m.u.l.a.n said...

Kak Azzah : Alhamdulillah sihat sentiasa.. Cantik kan tempat ni.. Lupa amik brochure hari tu tapi boleh google..

temporaldust said...
This comment has been removed by the author.
Cik Deby said...

Memang tempat ni cantik sgt.

InsyaAllah sy pn kawin sini. harapnye semua will go smoothly. :)

GREENJADE said...

such an awesome place. tergoda tgk surrounding view dia.