Thursday, March 19, 2015

PULAU SIBU, MERSING

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..

Hope everyone in great health.. Weekend baru ni 3d 2n di Pulau Sibu.. Bot dari Jeti Tanjung Leman, Mersing tau.. Bukan dari Jeti bandar Mersing.. Ada Family Day.. Update dgn hp ni sbb foto semua dalam hp hehehe.. Ignore je alignment lari kiri kanan tu ya.. Nanti edit kendian..


The water..


The Jetty..


The Room..


The Pool..


Lepak kat hammock sementara tunggu the divers bersiap2 masuk laut... 


Bright & sunny.. Alhamdulillah..


Off the went.. Daddy & the girl.. The boy kena quarantine lagi.. Tak boleh dive lagi naaa.. Family lain pi snorkeling tapi tak dapat lama sebab banyak jellyfish rupanya.. So aktiviti laut dah di-ban utk sementara waktu. Kata sorang adik staff tu, jellyfish ada time Mac-April rupanya.. Tapi bukan tiap hari.. Rezeki masing2 lah kalau time datang ada jellyfish.. Gatal & bahaya jgk tu..


Visitors lewat petang.. Sharing biscuits with the deers..


Ahaaaa over friendly Peacock sampai nak naik bilik naaaa.. 


Sunrise..


More Chalets..


More rooms di atas sinun..


The other side of the island.. Like Maldives, one resort one island.. Awesome..


 Subhanallah cantiknya..


Jungle Trekking..!! Woaahhh amazing view..


Pit stop sat naa.. Amik nafas..


Breathtaking...


Beautiful..


There's a small village at the bigger island belakang tu.. Macam nak duduk sana je..


Se for kenangan..


Trekking down..


Sea Cucumber @ Gamat.. Boleh main watergun dgn gamat ni..


Mangrove @ Bakau..


Peace..


Last but not least..


Alhamdulillah great time trekking..


Sunset.. Malam ada "MOONLIGHT WALK" boleh tengok Blue sand yg glowing dalam air laut tepi beach.. 


BBQ..


Alhamdulillah.. Sedap.. Kenyang..!!! Last nite @ Sibu Island Resort.. 


Jacket Platform @ Teluk Ramunia.. Jalan2 Pengerang cari seafood..


Off to KL.. Encik ni ada meeting Senin & Selasa..


The location.. Map dari cuti.my..

Nota : SIBU ISLAND RESORT (juga seluruh Malaysia)..

Memang tempat yg awesome utk nature lovers, honeymoon, family day, team building dll.. Macam Maldives, satu resort satu pulau.. Kira private island lah.. Hosted "SURVIVAL" (France) Programme suatu ketika baru ni.. 

Pesanan hamba yg marhaen ini, sila lah jaga kebersihan di mana jua anda berada, walau setinggi mana pon tahap pendidikan anda.. Bagi syarikat & organisasi juga pekerja, jangan lah abaikan maintenance (penyelenggaraan) supaya apa2 yg dibina akan panjang hayatnya.. Supaya boleh dinikmati oleh semua.. Jangan lah bazirkan duit yang ada.. Janganlah abaikan benda yang telah dibina.. 

Sekian, Terima kasih.. Maaf zahir batin..

11 comments:

MamaFaMi said...

Asyik berjalaaaaannnnnn je budak si Mulan ni tau. Cuba dok rumah diam diam! Hemph!
*nada dengki yang jelas kedengaran!*

Hanis Amanina said...

tak pernah sampai lagi pulau belah timur T_T

lia ummiirfan said...

wow! cantiknya pulau ni..! :))

irfa said...

Cntiknya pemandangan. Binatang tu jinaknya

NEKCIK said...

Malu lak nekcik..orang johor tapi tak penah sampai sini lagi..hu..hu...iyalah kalau balik johor pon..musing musing kampong jumpa sedara mara dah habis seminggu...
memang cantik ye mulan...seswaii nak bersantai

mrs.smile said...

menarik tempat nie....hari tu kawan dah ajak datang tapi tak dapat join sebab ada hal tak dapat dielakkan huhu

m.u.l.a.n said...

Mamafami: Mmg x mau ikut tp kena jgk hehehe...

Hanis: U shud go sbb cantik sgt..

Lia: Mmg cantik..

Irfa: Mmg jinak sbb tak takut orang pon..

Nekcik: Betol tu nekcik kalau balik kg mmg habis masa jumpa sedara mara je kan,,

Mrs Smile: Haaa nx time kena pi tau hehee..

IBU PUSPITA said...


Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Rai OurKizuna said...

cantiknya pulau ni..terpaku terpegun tengok gambar..

Nesha Zin said...

Hai, saya nak tanya awak pergi under pakej mana boleh suggestkan? Tq

m.u.l.a.n said...

Alahai sorry.. Ni family day office husband so semuanya dah diaturkan.. Tapi boleh search Sibu Island Resort Johor In syaa Allah ada detail..

http://m.sibuislandresort.com.my/