Tuesday, January 20, 2015

DAY 13 : BYE BYE CAPE TOWN..

Assalam & Selamat Sejahtera..
Mixed feeling pagi tu.. Terasa macam tak cukup hari je kat South Africa ni.. Tapi berkobar2 jugak nak balik Malaya...


Seawal 8.30 pagi kami dah check out.. Memang selalu camni.. Time balik biarlah aman damai tak rushing2.. Bye bye HOUT BAY, CAPE TOWN...!!


Cuaca pon murung agaknya sedih kami nak balik..


Bye bye TABLE MOUNTAIN NATIONAL PARK... 


Will miss this beautiful country.. Tapi Malaya pon cantiiikkk...


GPS ni sesaja bawak kami jalan hutan rimba.. Patutnya jalan dalam bandar...


Dia tau kami memang suka hutan rimba kaaaannn..


Pagi2 kereta tak banyak lagi..


Awal pagi memang camni lah cuaca time Summer ni..


Nak balik.. Tak nak balik..


Dah nak sampai Airport dah pon..


Siap hantar kereta.. Off to terminal..


Tour guide Safari terlepas ikut balik...


Sederet kaunter kereta sewa.. Memang ramai sangat yang sewa kereta @ South Africa ni.. Sebab banyak tempat boleh jalan..


The Airport...


Memang ramai sangat Muslim yg kami baru nampak.. Rupanya ada big group nak pi buat Umrah... Ada yg tegur kami "APA KABAR.." Alahai ada few ala2 macam muka suami den je kisahnya... Patut lah homestay owner Shanaaz tanya if dia orang Cape Town.. Hehehe... Can come again lah kan.. 


Most of the Fast Food Restaurants @ the airport adalah Halal.. Terjah la seketol sorang sbb lunch time atas flight lambat lagi takut kriukk kriookk dalam perut nanti.. But oohhh so delicious.. 


Misi menghabiskan duit Rand yg dah tak banyak sangat tu...


Airport punya besar, level nak boarding tak ada Musolla... Ground Floor tempat hantar passengers je ada surau...


Tengok lah puas sebelum bukak sekolah.. Sebab 2015 kamu berdua UPSR sorang, PT3 sorang eekk...


Transit @ Dubai.. Ooiiitt bebel apa ke Mat Arab tu..??


Kejadian masa transit di Dubai... My kesayangan 7 tahun... Ronda2 jugak airport kot ada pengganti yg berkenan di hati dgn harga yang memuaskan hati... But yilleekkss.. 


Alhamdulillah diberi ilham... Kanan yg robak... Kiri kanan ku ikat.. Selamat mendarat di KLIA tanpa apa2 masalah.. Will get u fixed asap kesayanganku...


Dah boleh berjalan2 dengan aman damainya..


Dubai to KLIA ramai jemaah umrah..


Alhamdulillah safely arrived KLIA.... Haaaa kaann.. Satu troli je kami 4 beranak sama masa kami pergi & balik.. Tambah kotak kecik je barang nyelam suami & anak2 nya... Den beli kenangan terindah & pengalaman.. Subhanallah...


THE JOURNEY..


THE ROUTE..
****
Alhamdulillah smooth drive, smooth journey...
Alhamdulillah kami diizinkan menikmati keindahan ciptaanNYA...
Subhanallah.. Moga diizinkan lagi Insya Allah..

9 comments:

Kakcik Nur said...

SubhanAllah...

Alhamdulillah...

DiberiNya kemampuan dari segala segi untuk dirimu sekeluarga menikamati keindahan alam ciptaanNya ini.

Kakcik tumpang baca dan tumpang seronok. :)

aizamia3 said...

Subhanallah.. cantik2 pemandangan kat sana.

Pak Man said...

cantiiiik.........

NEKCIK said...

tu diaaa jalan sampai kopak tapak kasut..berbaloii baloi

CMD REVELL said...

cantiknya pemandangan..bertuah betul tuan punya badan dapat travel ke sana..tq for sharing ya..

Swapnil Kharche said...

Wow Captown is so beautiful. Thanks for Sharing awesome pictures.

MamaFaMi said...

Cape Town dalam kenangan. Nanti leh gi lagi ek Mulan. Best kan... Paling best, scenery dan weather, setuju?

Kat airport Joburg tu, kalau nak solat, kena pepandai cari space sendiri. Huhuhu...

Wah, tu kasut pesen tersendiri... ala ala McGyver namanya tu! Hahahaha...

Masa tiba kat KLIA, ada tak kena lalu kat lorong berasap tu? :D:D:D:D Boleh segar biji mata kena sembur asap tu..ala ala wake up call gitu.... hahaha... antara kenanganku nan terindah!

m.u.l.a.n said...

Kakcik, Aizamiza, Pakman, CMD & Swapnil: South Africa mmg cantik.. Subhanalllah..

Nekcik: Kopak2 pon pi repair lagi tu.. Sayang punya pasal..

Mamafami: Hahhaa Minah Gyver dgn kasut nya.. Memang miss sgt CPT tu mama.. Yes the scenery, food, weather...

Tihara said...

Alhamdulillah, seronoknya dapat jejak ke africa..
saya pernah transit dubai 2013
tapi kena rush takut tinggal flite.
kenagan indah kan di tempat orang :)