Friday, December 26, 2014

PRAY FOR ALL...!!

Rabbi yassir walaa tu'assir... Moga Allah lindungi semua.. Aamiin Ya Rab...


Take care all..!!

Wednesday, December 24, 2014

Tuesday, December 23, 2014

DAY 10 : SOUTH AFRICA - PLETTENBERG BAY TO SWELLENDAM..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Today 22/12/2014 check out dari Albergo Backpackers Lodge.. Awesome place.. 


Love the swing & hammock ni.. Buat dari PVC pipe kata hubby.. His new project nanti..


Weather so awesome Alhamdulillah waaupon cloudy..


KNYSNA LAGOON.. Subhanallah cantiknya..


Ni hubby mintak snap..


Too early to stop for lunch so kami jami mata saja..


Subhanallah memang sangat cantik..


Beautiful...!!!


Awesome..!!


Stop again at Wilderness.. The other day was cloudy sikit so kami stop kejap tadi..


Lovely wearher Alhamdulillah..


These 2 mamat tengah mabuk di tengahari.. Merepek2 lah boraknya but scary lah takut they turn ganas...


Wilderness... Memang cantik..!!


Lapar @ lunch at 11.45am sebab breakfast awal.. Stop kejap before MOSSEL BAY (dlm daerah George kata Maps) kami picnic..


Continue driving.. 


Pit stop beli/buang air.. Tukar driver jugak.. My turn lah drive pulak sebab hubby kekenyang hehee tak lah kesian dia drive lama sensorang..


Snap & drive.. Takde kereta takpe sshhh..


The GARDEN ROUTE..


Here we're @ Elianthe's Guesthouse, Swellendam.. Wooaahh cantik sungguh... Ada private pool...


The 4pax room..


So country & cantiikkkk..


Patio..


Pokok anggur luar bilik bergantungans.. But sorry no buah eehh..


Chocs...!!!


Haaa baca dengan sepenuh hati..


Off to BERRY FARM.. Kids nak join mandi dalam tasik tu tapi ohhh maaii agak terik..


Subhanallah awesome weather & view..


Ada B&B jugak..


The background..


3 beranak yg sepenuh hati memetik berries...


Manis..!!


Not too sweet yg ni.. But petik & telan jugak..


By the time turun dari Berry Farm, its cloudy dah kat Swellendam Town.. 



Semua dah penat ke pool.. Kena rest sbb esok last drive jauh to Cape Town before pulang ke tanahair tercinta.. Alhamdulillah smooth semuanya today.. Alhamdulillah..

DAY 9 : SOUTH AFRICA ~ PORT ELIZABETH TO PLETTENBERG..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Semalam 21/12/2014 kami check out dari Jikeleza Lodge..


Bukak tingkap bilik tetap suka tengok chalet tu.. Kalau berdua boleh book the chalet, comel je kan..



Bye bye... Not bad hostel ni..


We were advised earlier.. Bukak semua dashboard & leave car & seats empty.. Bahaya takut attract budak nakal katanya yg suka main pecah cermin kereta & curi barang dlm kereta.. Apapon bersyukur sangat pagi semalam.. Depan mata kami, mat black curi kereta mat saleh..!!! Hampir langgar kereta kami masa nak larikan kereta tu.. What an experience.. Alhamdulillah Allah lindungi kami.. Alhamdulillah..


Rasa berdebar & lapar, kami masuk McD nak makan pancake utk breakfast.. Dah takde tempat lain nak makan terpaksa kami pi juga.. Ehh ehh Halal rupanya... 


Cape Town jauh lagi tapi kami check in Plettenberg je malam tadi..


The Windmill from far..


Angin kuat boleh bina widmill ni..


Awesome view..



Resting & snacking after Zipline (Flying Fox) tepi Waterfall.. Tak boleh amik foto sbb bahaya.. 


We were here.. TSITSIKAMMA FALLS ADVENTURE...


Drrive lagi 80km & check in at Albergo Backpackers...


Nice place..


Love the colorful interior...


Marsha & the cat..


Lotsa swing & hammocks for adults.. 


The Reception..


Our room..


Lepas lunch (nasi putih & rendang abang Brahim), hubby drove us to Whale View Side..


Subhanallah cantik sangat...


Alhamdulillah cuaca yg awesome...


Jalan2 putar bandar...


Subhanallah... Alhamdulillah smooth journey etc semalam..