Sunday, April 27, 2014

GILI AIR & LOMBOK ~ DAY 4 & 5

Assalam & Selamat Sejatera Semua..
Been veryyyyyyy busyyyyy lately.. Banyak betol program mak & anak2 di sekolah dll nya.. 


Last Day in GILI AIR.. Will miss this place so much..


Kena pasksa posing..


Laaa tak nampak muka2 Dive Master kat belakang tu.. Hhhmmm kulit diorang memang sangat Black is Beauty.. And all so sweet..


Heading to the Jetty..


Nama je Jetty tapi kena naik bot ikut pantai jugak.. Alhamdulillah semua lighht wear so takpe la basah pon..


Jangan sedih2, nanti kita datang lagi ya.. 


Tenang sungguh air di laut..


Till we meet again..


BALI & LOMBOK.. Tak jauh sangat kan..


Day 4 ni.. PELABUHAN BANGSAL - SENDANG GILA & TIU KELEP WATERFALL - PEMENANG- SENGGIGI - MATARAM


Sampai di Jetty Bangsal, Lombok, ada itu bapak tunggu dengan MPV Suzuki.. Alahai details kereta semua ni dgn hubby.. Tapi Dive Centre Gili Air yg recommend.. Nanti sat naaaa.. Kita tunggu Bapak Hubby keluar dari laut.. Ni dia pi nyelam lagi kat belakang rumah ni agaknya.. Atau jauh sikit..


Sepanjang jalan ke Sendang Gila, memang laut je lah.. Tak dapat naik RINJANI sbb tutup.. Next time kalau masa & keadaan badan mengizinkan.. 


Haaa nak tengok sangat waterfall.. Longgar layu segala otot badan kaki tangan...


The first waterfall.. Belum hebat lagi..


Superb..


Ohoooo sooo gayat..


Trekking jugak kekdahnya... 


Subhanallah.... 


Finally we're here... 3 beranak main air.. Aiyaaa soo sejok malas lah nka tukar2 baju.. Also tempat nak tukar pon takde sbb memang dalam hutan belantara.. 


Main lah puas2...


Best best..!!


Nak balik pon menapak lagi ya..  Minum lah susu banyak2 ya.. Bekalan tenaga utk tulang..


Bersih & bagus..


Bye bye....


RINJANI TREKKING POINT...


RINJANI TREKKING POINT @ SENARU


Turun dari Senaru... Ohhhhh laut di sana...


Otw to Pemenang..


Bye bye RINJANI di sebalik awan..


Love the view.. Just opposite tempat lunch kami...


REST AREA PEMENANG..


We took this set lah utk 4 molots..


Kami rekemen...



Hhmmm yummehh.. 


Ohhhh rasa nak hangkut semua balik Malaya.. 


Cantik deco & design nya... Surau ada, tempat shopping pon ada..


Otw to SENGGIGI... Memanglah pantai sahaja..


Subhanallah..


Awesome..


Alhamdulillah nice weather..


Best nya kalau ada rumah sebijik di situ..


Our room.. Kids next door..



ARIANZ @ LOMBOK.. Bermalam di sini utk malam terakhirnya..


DAY 5... On the way to the airport... Last night visited MATARAM MALL.. One & only mall in LOMBOK... Macam2 ada.. Masuk Supermarket utk stock up rempah ratus & pes2 yang udah kehabisan ie SUP RAWON, SOTO AYAM, KICAP BANGO dll... One of my mission to Indonesia..


Asalnya nak snap foto2 masjid, tapi rupanya every 200m tersergam masjid.. They're everywhere...!! MasyaAllah... Best about Lombok, Muslims everywhere & senang makan also sooo yummeehh...


Somewhere near the airport..


Iklan mereka...


Semua nya di sini... Akhirnya doa dimakbulkan Ilahi... ES TELER yang kucari....!!!!


ESPOKAT...


ES TELER...


ES LAPANGAN TEMBAK..


BAKSO SPESIAL... Kenyang perot terus naik pesawat...
***
The end of our journey.... Syukur Alhamdulillah dipermudahkan segala nya di sana.. Alhamdulillah...