Monday, March 31, 2014

GILI AIR, LOMBOK ~ DAY 2

Assalam & Salam Sejahtera..
Day 2 @ GILI AIR..


Tiap pagi kami diberi menu.. Maka molot2 ni always lah mintak HUNGRY BREAKFAST.. Sebab FREE kan, so amik yg paling rich lah.. No Buffet Breakfast..


Hello Hello... Cuti tau.. Always on the phone walopon pepagi buta... Aiisshh...


The apak & anak2 in the water.. The omak stays in the boat.. But jump also pi snorkeling later ... Alone..


The recycled stuffs, dihangkot dengan bot kecik (tu di tengah2 barang2 tu) utk dihantar ke mainland - LOMBOK


Zharif & Irfan (7Seas Dive Master)


Marsha


My kids..


Zharif & the Turtle..


My Mermaid..


"Glad u come & play2 with me" 


My boy


"Praying for MH370"
Me & frens will try to look for them & protect them.. Insya Allah.. Aamiin..


"They are safe somewhere".. Aamiin..


"KEEP PRAYING FOR MH370"


Bye bye & see you next time..


Feels like jumping in the water..?? 


Muka2 kepenatan..


Alhamdulillah weather was so bright & awesome..


Subhanallah..


Kalau lah itu aku yang punya.. U all semua boleh ikut naik FREE... Hehehe...


The boys terus balik ke Cottage..


Me stucked here... 


This little mermaid nak main dalam pool pulak dah..!! Ohh your skin...!!


Lunch sini everyday.. NEVERLAND rasanya nama cafe ni.. 


Best kan sambil makan tengok laut..


Subhanallah cantiknya.. Kalau lah everyday lunch tepi laut macam ni..


Everyday pon order AYAM BAKAR TALIWANG LOMBOK.. Memang specialty nya, so must grab the menu lah...


Tea time @ our Cottage.. 7SEAS COTTAGE..


SUNSET.. MOUNT AGUNG, BALI from GILI AIR, LOMBOK.. Satu jam je dgn speed boat from Lombok to Bali..


DINNER : IKAN BAKAR LOMBOK, PELICING KANGKUNG & macam 2 lagi.. Tak segan nak citer, kami anka beranak naik 1-2kg duduk Lombok ni.. Sebab dinner makan nasi every night.. Tak rasa bersalah pon sebab SEDAAAPPP sangat.. Now on diet lah cekononnya..
***
And ohh untuk mereka yang telah menerima cenderahati, semua detail (kenapa ianya berlainan & maap lambat sangat dipostokan hehee), sila lah baca di post ini ~ 

Monday, March 24, 2014

LOMBOK YANG INDAH, HATI YANG GUNDAH..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..


Serious ingatkan salah kaunter & terminal..!! Sangatlah tak ramai & sesak macam sebelum2 ni.. Sangat senang & cepat nak check in etc Alhamdulillah..


Macam2 feeling nak naik aircraft ni tapi kita umat Islam wajib percaya Qada' & Qadar.. And Subhanallah cantiknya awan putih & langit biru..


Semua pon kena berator nak keluar masuk..


Airport nya..


Kelaparan.. Pak Anon bawa kami ke sini.. RUMAH MAKAN DAN LESEHAN YENI MURAD..


Tokojut kami ada BEBERUK..


Woaahh... All so yummeh... Alhamdulillah..


The famous AYAM TALIWANG LOMBOK... Wajib try kalau ke Lombok..


PELECING KANGKUNG.. Juga specialty di sini..


Haaaa ini lah BEBERUK... Kacang panjang, bawang, Sengkuang & sos Pecal + sambal Belacan tapi cair sikit & lain sikit rasanya.. Yuummmeehh..


Jus APOKAT vs TEH BOTOL.. Only in Indonesia kan..


Cantik tempat makan ni... Hijau je..


Tenteram je di sini..


Syahdu mata..


PELABUHAN BANGSAL, LOMBOK... Kami mau ke GILI AIR deh.. 


View from Reception @ 7SEAS COTTAGE, GILI AIR...


Master Bedroom..


Bosaunya Bathroom...


Our balcony..


Tangga to Master Bedroom..


Kids' Room.. Kat bawah deh..


Patio nya..


Our cottage ni..


From balcony atas.. OK jugak tak dapat cottage/unit tepi laut.. Nyampah kalau ada yg pakai tak semenggah.. Orat kak.. Den ado anak teruno.. Ada masjid tau kat sini.. Kalau azan, dengar macam dari 2 masjid sbb lain2 suaranya.. Lombok memang majoriti Islam.. Tu yg best..
***

Sangat sedih yang tak terhingga.. Ramai yg tanya di sini tentang MH370, sedih nak jawab.. Innalillahi wainna ilaihi roojiun..