Tuesday, December 23, 2014

DAY 9 : SOUTH AFRICA ~ PORT ELIZABETH TO PLETTENBERG..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Semalam 21/12/2014 kami check out dari Jikeleza Lodge..


Bukak tingkap bilik tetap suka tengok chalet tu.. Kalau berdua boleh book the chalet, comel je kan..



Bye bye... Not bad hostel ni..


We were advised earlier.. Bukak semua dashboard & leave car & seats empty.. Bahaya takut attract budak nakal katanya yg suka main pecah cermin kereta & curi barang dlm kereta.. Apapon bersyukur sangat pagi semalam.. Depan mata kami, mat black curi kereta mat saleh..!!! Hampir langgar kereta kami masa nak larikan kereta tu.. What an experience.. Alhamdulillah Allah lindungi kami.. Alhamdulillah..


Rasa berdebar & lapar, kami masuk McD nak makan pancake utk breakfast.. Dah takde tempat lain nak makan terpaksa kami pi juga.. Ehh ehh Halal rupanya... 


Cape Town jauh lagi tapi kami check in Plettenberg je malam tadi..


The Windmill from far..


Angin kuat boleh bina widmill ni..


Awesome view..



Resting & snacking after Zipline (Flying Fox) tepi Waterfall.. Tak boleh amik foto sbb bahaya.. 


We were here.. TSITSIKAMMA FALLS ADVENTURE...


Drrive lagi 80km & check in at Albergo Backpackers...


Nice place..


Love the colorful interior...


Marsha & the cat..


Lotsa swing & hammocks for adults.. 


The Reception..


Our room..


Lepas lunch (nasi putih & rendang abang Brahim), hubby drove us to Whale View Side..


Subhanallah cantik sangat...


Alhamdulillah cuaca yg awesome...


Jalan2 putar bandar...


Subhanallah... Alhamdulillah smooth journey etc semalam..

No comments: