Saturday, December 20, 2014

DAY 7 : SOUTH AFRICA ~ MOSSEL BAY TO STORMSRIVIER..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Semalam 19/12/2014 kami drive dari Mossel Bay to Stormsrivier dlm 180km.. Alhamdulillah smooth journey.. Cuaca hujan dari Subuh pagi.. Sejuk gigil.. Masih lagi update dgn handphone.. 


Ada Coastal Route so kami amik peluang je stop kejap amik foto & enjoy the view..


Cari ilham ya pak..


Small town Wilderness..


Ada Craft Village..!!


Geram je nak hangkut balik tapi tak terdaya lah..


I like.. Kids beli paintings yg kertas nya dibuat dari NAJIS GAJAH..


I like many2 times..


Stop by at WATERFRONT, KNYSNA..

 
Had lunch at OCEAN BASKET.. Lovely blogger sista mamafami.blogspot.com yang recommend..!! Mmg awesome.. Murah sikit dari dari FISH MARKET MANHATTAN kat Msia..


Our Family Platter..


The view from first floor..


Then off to Bloukran..


Haaaa.. Itulah port bungy jump bawah jembatan itu..


World's highest..!! The boys tried it.. The girls tak putus doa.. Mmg hubby dah aim nak bungy jump.. Every 10 years katanya & this is his third time after Canada & New Zealand..


Traditional design..


Off to Stormsrivier... Check in @ Andelomi Forest Lodge.. Dalam hutan nan cantik.. Kaya raya dgn pokok2 hijau bermacam jenis.. Stormsrivier ni tak serupa peta topo kawasan2 yg sebelum ni yg cuma tanah pasir & pokok2 renek nan rendah..


The owner showing us the lodge..


Ada dapor..


Katil of course..


Living area..


Garden depan lodge plus tempat BBQ.. Sape nak ber-BBQ tengah sejuk menggigil tu.. Yesterday was the coldest so far..


2 tingkat but atas tu others punya lah..


Our dinner.. Nasi putih with HALAL SMOKED SNOEK.. Yummeeehhh ikan smoked2 ni.. Alhamdulillah smooth journey semalam..

2 comments:

MamaFaMi said...

Huwaaaaaa... nanges nanges... berjuraian airmata, berjejes air liur tengok Ocean Basket tu. Huwaaa... Hmm, oyster tak makan ke? Hehehe.. action je tanya orang tak makan oyster, tapi sendiri pun tak leh telan sebenarnya. Only my hubby and daughter je boleh pulun kawan tu.. cam sedappppp je nampak diorang makan!

m.u.l.a.n said...

Mamafami: sampai laaa ni mmg teringat ocean basket :(