Thursday, December 18, 2014

DAY 5 : SOUTH AFRICA : HERMANUS TO MOSSEL BAY...

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Masih lagi update dgn handphone.. Maaf ya alignment text & foto huru hara sikit.. Today 17/12 pagi tadi check out from Whale Coast Logde, Hermanus.. 


Apak melayan hasrat anak2 nya.. Omaknya dah dapat set sudu gantung semalam.. Alhamdulillah..


Bye bye Hermanus.. Hope to see u again Insya Allah..


Hermanus to Mossel Bay dalam 360km.. Kira2 longest drive trip ni antara drive hari2 lain tu.. Tak macam Europe, bumi South Africa ni banyak batu2 & tanah pasir macam kat gurun.. Ohhh my Geografi..!!


Bukit & gunung berbatu2.. Cantikkan walopon tak secantik Norway & Sweden kami pi last year.. Terik sangat matahari hari ni.. So kami gilir2 drive lah.. 


Alhamdulillah safely arrived in Mossel Bay..


Penempatan setinggan mmg banyak tapi sangatlah teratur & agak bersih.. 


Mossel Bay ni bandar tepi laut.. 


Our place for 2 nights... Oceans Hotel..


Suka betol tengok ni.. Hotel ni mcm hotel lama tapi no hal lah janji boleh tidur.. Peak season now so mmg lodging penuh sana sini.. Nak yg murah & elok, Alhamdulillah ok sgt yg ni..


The Living Area..


Dining..


More..


Bedroom #1..


Kids tidur sini lah ya..


The Bathroom..


Petang stroll beach sbb org dah tak ramai..


Then to Light House to check out the view.. 


Aiisshh depa ajak pi tapi kita ditinggalkan...


Subhanallah cantiknya...


Ohhh awesome..!! Esok pi Safari Insya Allah...

4 comments:

aizamia3 said...

Cantiknya pemandangan tu.. rasa tenang jauh dari kesesakan jalan kat KL ni..

NEKCIK said...

makaii jauhnya mulan makan angin...tak dayo nekcik nak ikut jejak langkah

NEKCIK said...

hepi hols n take take care

m.u.l.a.n said...

Aizamia: mmg tenang tak sesak kat sana..

Nekcik: Alhamdulillah kami diizinkanNYA ke sana.. Tqs nekcik..