Tuesday, December 16, 2014

DAY 3 : SOUTH AFRICA : CAPE TOWN TO HERMANUS..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Today 15/12/2014 masuk hari ke 3 pengembaraan kami menikmati ciptaan Ilahi.. Masih lagi update blog dengan handphone.. Sementelaah ada masa malam hari sebelum tidur.. Maaf ya alignment lari sana sini, edit balik nanti lah..


Dah check out guest house, kami cuba ke TABLE MOUNTAIN tapi belum boleh dibuka sebab angin sangat kuat.. Depa kata tunggu pukul 11 tapi malas lah sebab ada 2 jam lagi..


So off to GREEN MARKET.. 


Banyak local products lah yang colorful..


U all 2 beradik pi lah dengan daddy ya sbb mummy bukan kaki shopping.. Kaki jalan sahaja..


Love the arts & crafts tapi minat membeli dah merudum lama..


Alhamdulillah beautiful weather..


Banyak betol hop on off di CAPE TOWN ni..


Siap sudah di GREEN MARKET, kami teruskan perjalanan ke HERMANUS.. Lebih kurang 170km ke timur CAPE TOWN..


Gunung ganangnya berbatu2..


Macam GURUN SAHARA je tanah di sebelah kiri ni.. Pokok2 semua tak tinghi langsung.. Pokok renek ke macam kita belajar dulu..?? Lupo ehh..


Alhamdulillah safely arrived..


Jalan2 dulu sebab boleh check in 2pm je..


Dalam pada terlepas simpang, kami nampak signboard SCENIC ROUTE naik bukit.. Alhamdulillah ada tempat lepak & kami picnic je lah situ.. Dah siap masak nasi awal pagi so santap je lah lauk ABANG BERAHIM..


Pukul 2 kami check in di WHALE COAST LODGE..


Kids' room..


Master Bedroom..


Dapor..


Kitchen hehehee...


Outside..


Love this corner..


Kunci pintu sebelum keluar ya boss..!!


Keluar for grocery shopping..


Jalan2 at MARINE DRIVE.. Sejoookkk sangat...!!!


Subhanallah cantiknya..


Lepak menikmati ciptaan Ilahi..


Subhanallah cantik sangat..


We had these Halal pizzas in Norway, Sweden & Denmark dulu.. Alhamdulillah ada jugak jual di sini.. Malaysia pon ada jual..


Our dinner tadi.. Alhamdulillah smooth journey today.. Alhamdulillah... Take care uols ya..!!!

8 comments:

idzwa kamaruddin said...

Allahhhh seronok nyer la haiiii

Rai OurKizuna said...

waa.. long time tak datang sini.. besar pannjang dah dua beradik tu kak..syoknya jenjalan cape town~!!

Azian Elias said...

salam dear..


amboiii.. dah ke sini lah pulak ye.. tup2 menghilang dia ke sini.. best nyaaa..

MamaFaMi said...

Mulan...

Nanti pergi Cape Agulhas tak? ;)

Hanis Amanina said...

sis, biasanya cari accomodation kat mana ea? airbnb, hostelbookers, hostelworld?

hehe nak kena belajar ni cara update blog via phone/tab. teringin nak buat live update sbb nanti travelog ni kalau bertangguh, jarang dapat feel nak menaip tu balik kan. T_T

hanisamanina.com

m.u.l.a.n said...
This comment has been removed by the author.
m.u.l.a.n said...
This comment has been removed by the author.
m.u.l.a.n said...

Idzwa: mmg seronok Alhamdulillah

Rai: haa aahh besor dah kan..

Kak Yan: amik peluang boss dpt cuti..

Mama: allaaa jauh ke bawah..

Hanis: booking.com.. Hostel ada, guesthouse ada etc..