Monday, December 15, 2014

DAY 2 : CAPE TOWN, SOUTH AFRICA

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Pagi2 dah gerak to TABLE MOUNTAIN nak naik cable car.. Maaf lah ya sbb update blog thru handphone.. Alignment semua larik.. Balik nanti baru edit lah kot..


Drove from Nathier's place.. Subhanallah beautiful weather..


Thats TABLE MOUNTAIN..


From the car park @ Table Mountain..


Dipaksa posing sat sbb takde rezeki naik cable car to TABLE MOUNTAIN sbb angin terlalu kuat kencangnya.. Ada yg kata ada budak jatuh but the guards denied it lah..


Subhanallah awesome view..


Drove further sikit terjumpa trek hiking ni.. Ramai bebenor grandpa grandma hiking.. Sahut pujukan & rayuan hubby, kami berempat ikut naik hiking @ DEVIL's PEAK ni walopon dgn jeans saja tanpa preparation fizikal & mental.. Longgar weh tulang & otot nyonya ini..


She was the one yang against naik hiking ni but she was the fastest lah.. Kena jerit suruh pelan2..


Alhamdulillah she's so excited & happy with the adhoc itinerary..


Pit stop amik nafas kejap & enjoying the beautiful view..


Kesian dia, not feeling well tapi gagahkan diri naik jugak..


Subhanallah love the view...


Thats LION's HEAD yang nun di sana..


CAPE TOWN DOWNTOWN..


Close up LION's HEAD sebelum kami tinggalkan TABLE MOUNTAIN NATIONAL PARK ni..


Off to WATERFRONT.. Ada banyak attractions di sini.. 


Macam CENTRAL MARKET kita je..


2 OCEANS AQUARIUM..


Ada penguins..!!


FEEDING THE SHARKS time..


SEAFOOD PAELLA for lunch.. Ada few stalls yg halal.. Harga pon reasonable sangat.. Mcm food court KLCC & ada yg cheaper pon..


CLASSIC CREPE with cinnamon & brown sugar for tea..


NUTELLA CREPE yg yummeehh..


Stroll @ WATERFRONT..


TABLE MOUNTAIN dari WATERFRONT..


YELLOW CLOCK TOWER.. Depa tu susah betol nak ajak pukul gambar.. Banyak foto belakang depa je lah..


GIANT CHESS..


OK for today... All had fun & otot/tulang kaki dah sengal2 dah ni.. Berjalan sesungguhnya hari ni...


Oppssss my boy nak tengok WORLD CUP STADIUM... Woooaaahhhh besar sungguh.. Not allowed to go inside...


Grocery shopping sikit sebelum balik guest house.. Alhamdulillah area ni mmg penempatan ramai Muslims.. Depa ni kan tengok & senyum kat hubby je sbb mcm Shanaaz owner guest house kata, hubby macam muka sedara mara dia Malay Cape Townians hahaaa lantak beri nama sendiri.. Alhamdulillah all went smooth.. Take care u'all ya..!!

10 comments:

:: Cik Viva :: said...

mesti best lau dpt naik kabel car tu kan..

:: Cik Viva :: said...

mesti best lau dpt naik kabel car tu kan..

Kakzakie said...

Jamu mata kakak. Kejap tengok pemandangan yg indah, dah tu tengok makanan yg menggoda:)

nohas said...

bestnya Table Mountain..pernah tengok dlm tv program 'world from above'..

Kakcik Nur said...

SubhanAllah...

cabtiknya pemandangan Table Mountain tu... :)

Irfa said...

cantiknya pemandangan

Hanis Amanina said...

rasa macam logo kwikspar tu sama dgn interspar kat sini :D

MamaFaMi said...

You went to Cape Town?!!! Oh how I miss this place very much. Been there once dan alhamdulillah dapat naik cable car ke Table Mountain. Best sangat. Now dah tinggal kenangan je la...

psst... nanti kalau makan kat Ocean Basket, ingat-ingatlah kat mama ye... huwaaaa....

whitecappuccino said...

view yg sangat ohsem...nak kata apa lagi :)

Travelog MY said...

Dulu kawan saya ada belajar di Cape Town, gigih dia ajak saya pergi tapi sebab single susah nak pergi. Rupanya memang cantik Cape Town ni.