Tuesday, December 23, 2014

DAY 10 : SOUTH AFRICA - PLETTENBERG BAY TO SWELLENDAM..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. Today 22/12/2014 check out dari Albergo Backpackers Lodge.. Awesome place.. 


Love the swing & hammock ni.. Buat dari PVC pipe kata hubby.. His new project nanti..


Weather so awesome Alhamdulillah waaupon cloudy..


KNYSNA LAGOON.. Subhanallah cantiknya..


Ni hubby mintak snap..


Too early to stop for lunch so kami jami mata saja..


Subhanallah memang sangat cantik..


Beautiful...!!!


Awesome..!!


Stop again at Wilderness.. The other day was cloudy sikit so kami stop kejap tadi..


Lovely wearher Alhamdulillah..


These 2 mamat tengah mabuk di tengahari.. Merepek2 lah boraknya but scary lah takut they turn ganas...


Wilderness... Memang cantik..!!


Lapar @ lunch at 11.45am sebab breakfast awal.. Stop kejap before MOSSEL BAY (dlm daerah George kata Maps) kami picnic..


Continue driving.. 


Pit stop beli/buang air.. Tukar driver jugak.. My turn lah drive pulak sebab hubby kekenyang hehee tak lah kesian dia drive lama sensorang..


Snap & drive.. Takde kereta takpe sshhh..


The GARDEN ROUTE..


Here we're @ Elianthe's Guesthouse, Swellendam.. Wooaahh cantik sungguh... Ada private pool...


The 4pax room..


So country & cantiikkkk..


Patio..


Pokok anggur luar bilik bergantungans.. But sorry no buah eehh..


Chocs...!!!


Haaa baca dengan sepenuh hati..


Off to BERRY FARM.. Kids nak join mandi dalam tasik tu tapi ohhh maaii agak terik..


Subhanallah awesome weather & view..


Ada B&B jugak..


The background..


3 beranak yg sepenuh hati memetik berries...


Manis..!!


Not too sweet yg ni.. But petik & telan jugak..


By the time turun dari Berry Farm, its cloudy dah kat Swellendam Town.. 



Semua dah penat ke pool.. Kena rest sbb esok last drive jauh to Cape Town before pulang ke tanahair tercinta.. Alhamdulillah smooth semuanya today.. Alhamdulillah..

2 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronoknya... lihat negara org yg indah mcm ni mmg menyeronokkan...

m.u.l.a.n said...

Madiha: Alhamdulillah mmg seronok tgk tempat orang..