Tuesday, December 9, 2014

3 MINGGU LEPAS YANG PADAT..

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA.. 

Hope everyone in great health.. Miss blogging so much.. Been away from home for 3 weeks..!! Haaa tahun ni memang byk terpacak je at home sbb kids byk kelas & aktiviti di sekolah.. Alkisah hubby byk in KL so cuti sekolah ni kami diheret ke mana jua dia pergi.. So here goes my musafir life for the past 3 weeks.. 

19/11 Rabu petang travel to KL sbb hubby ada kerja in KL..


20/11 Khamis to Ikea yeyyy lama sangat2 tak pi.. Cuti peristiwa sendiri bikin (ponteng last day of school) utk anak2 hahaha.. (FOTO : jajazack.blogspot)


21/11 Jumaat to Bukit Tinggi Bentong, drop hubby ada meeting. Then drive with kids to Kuantan jengok mak.. Petang back to Bukit Tinggi : 400km pergi balik.


First time here for all of us..


22/11 Sabtu, bawak kids to try FLYING FOX - longest in South East Asia hampir 1km.. Only kids, me so gayat weehh...


She is one adventurous girl..



Sama macam abangnya..


Bravo u guys.. Petang tu drive to Klang rumah my sista, hubby ditinggalkan sementara.. Nanti dia pi KL with company bus lah.. 


23/11 Ahad nyonya ni drive the kids to Pusat Sains Negara.. Invitaion utk menyelam dalam aquarium bersempena Festival Sains.. Thats my boy lama tak masuk air.. Hubby masih di Bukit Tinggi..


Lama tak jumpa, they had fun in the water..


Lama pon takpe depa ni dalam air..


24/11 Isnin again to Pusat Sains.. Menanti VVIPs.. Hubby kerja.. 


With the VVIPs dari Kementerian Sains & Teknologi..

25/11 Selasa jalan2 with kids to SOGO.. Best sangat borong tudung murah2.. 4-5 lai je..

26/11 Rabu lepak & basuh baju @ PNB ni.. Kena rehat sepuasnya.. Hubby kerja mcm biasa lah dia..


27/11 Khamis SOLO drive to USM Penang.. Hubby kerja & kerja.. Kids ada camp 4 hari.. Alhamdulillah my close fren Mona ada temankan drive sbb her kids pon join the camp.. 2 moms & 5 kids to Penang.. 


Plan to santap Nasi Kandaq but Mona's MIL ada kat Penang so we singgah to visit & Alhamdulillah her SIL jamu us dgn yummehh home cooked Nasi Kandaq.. Ada Parpu Telor u.. 3pm off back to KL.. Nyonya ini merempit lagi.. 720km pergi balik.. 

28/11 Jumaat lepak & tidur sepuasnya.. Petang check out & to my sista's place in Klang..

29/11 Sabtu ada Majlis Bertunang anak sepupu hubby in Shah Alam.. Petang tidor sepuasnya... Malam menjerit tengok bola..


30/11 Ahad hantar hubby to Subang Airport sbb dia kena balik kerja in Kerteh.. Kidnapped my 2nd sista utk temankan drive to USM Penang to fetch the kids.. 


We had Nasi Kandar @ Subaidah USM Penang.. Yumeehhh sungguh..!! Alhamdulillah smooth SOLO driving KL-Penang-KL daytrip though traffic was quite bad, Ahad kan..

1/12 Isnin tu rest & basuh baju kids.. Hubby meeting @ Putrajaya.. Whole day in the hotel exc for kena keluar dinner at nearby warong..

2/12 Selasa had to send kereta for major service. 5 jam la sudah lupa... The technician had to send us back to hotel. Petang naik LRT to Chan Sow Lin from Ampang Park to fetch the car sbb service centre near LRT Chan Sow Lin tu je..


Lama tak naik LRT.. Best..!!


Banyak sgt orang cerita pasal Cheese Naan.. Tried these for dinner @ warong belakang LRT Ampang Park.. Wooww yummehh esp Mint Sauce tu.. Repeat 2 malam hahaaa.. 

3/12 Rabu to Mona's place in Cyberjaya hantar bantal pinjam for kids' camp + borak2 time..

4/12 Khamis buat laundry lagi & pi KLCC tengok "Madagascar".. Though KLCC dekat, kami pi tengok movie je.. Tak kuasa sesak2 masa cuti sekolah ni.. Living in Kerteh, kami tak biasa sesak2 ramai orang hahahaaa... Ehh betol tau.. Sesak2 ramai dgn orang kita kenal, lain story heheee..


Dinner pon mintak hubby tapau from Cold Storage.. 

5/12 Jumaat check out & off to Taiping rumah MIL.. Lama betol tak balik sana..


Apa lagi singgah Ipoh for Nasi Vanggey/Nasi Ganja @ Jalan Yong Kalsom.. Yummeeehhh..


On the way to Taiping, selesaikan misi JJCM, singgah Kuala Kangsar cari Pau Yat Lai.. Hubby kata dulu2 Sultan punya favourite.. Mmg sedaapp.. Tapi cepat habis.. Haa aahh dapat daging & kaya saja...


6/12 Sabtu pagi to Taman Tasik Taiping.. Riadah time.. Awesome weather & view.. Balik to spring cleaning rumah.. Yeeyy I like..

7/12 Ahad sambung spring cleaning & petang tu off to KL..

8/12 Isnin hubby meeting in KL.. Watched movie "Alexander Horrible......" & petang tu off to Kota Tinggi Johor.. Lama tak drive southbound ni.. Jalan dah besar sikit..

9/12 Selasa pagi tadi check out.. Hubby settle-kan semua kerja yg sepatutnya & off to Kuantan visit mak.. 


Taking route Jemaluang, Mersing, Rompin & Pekan.. Banyak lah lorinya tapi ada stretch 2 lanes so not so bad lah.. (Updating blog now, hubby's driving).. Kudos DIGI sbb line awesome walaupon dalam ladang kelapa sawit.. And sesudah itu, will drive balik Kerteh,, Cant wait to go back.. Rindu sangat rumah yg ditinggalkan 3 minggu.. Alhamdulillah smooth journey.. Bi-iznillah.. Moga kami selamat sampai.

5 comments:

Kakzakie said...

Huh! kakak yg baca pun letih dan penat tau haha..

Betul-betul long journey ni. Tapi puas juga dgn makan-makan yg sedap.

Dr Singa said...

hahahhaaa!
ha ahhh!!
membacanya pun dah letih!!

banyak nho.. sampaikan nak komen pun lupa apa yang nak di komen..

aizamia3 said...

Fuh letih rasanya walau hanya membaca tapi 3 minggu yang penuh dan padat dengan aktiviti.. ;)

NEKCIK said...

kuss semangat penatnyer baca...blum travel lagi tu..tapi iyalah mulan mude lagi masih energetik lhorr.Nekcik muda muda dulu ok lah..sekarang ni terasa jugak letih kalu rebut rebut ni

whitecappuccino said...

hi sis..lama betul akak tak baca blog.cantik semua gambar ni.